GIR SEG: Lederen av det høyreekstreme partiet Nationaldemokraterna, Marc Abramsson, her fra en samling i 2010. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
GIR SEG: Lederen av det høyreekstreme partiet Nationaldemokraterna, Marc Abramsson, her fra en samling i 2010. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Høyreekstremt parti legger ned i Sverige

Stockholm (NTB-TT): Det høyreekstreme partiet Nationaldemokraterna legger ned i Sverige og oppfordrer sine sympatisører til å stemme på Sverigedemokraterna.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er med stort vemod jeg må meddele at Nationaldemokraterna nå tar pause. Det innebærer at virksomheten legges ned og at vi ikke kommer til å stille kandidater i valget, skriver lederen Marc Abramsson på partiets hjemmeside.

Han oppfordrer partiets sympatisører til å stemme på Sverigedemokraterna under høstens valg og ber samtidig de som «søker utløp for aktivisme» om å slutte opp om den høyreekstreme og sterkt rasistiske organisasjonen Nordisk ungdom.

– Jeg akter selv å stemme på Sverigedemokraterna i dette valget og sette kryss for personer som jeg kjenner og vet er genuine nasjonalister og Sverige-venner, fortsetter han.

Nationaldemokraterna ble dannet av en gruppe utbrytere fra Sverigedemokraterna i 2001, og partiet har hatt folkevalgte i Södertälje og flere andre kommuner.

I Nykvarn hoppet imidlertid partiets representant av og sluttet seg til de nynazistiske Svenskarnas parti. (©NTB)