Stephens farvel rører en hel verden – nå har han satt rekord 

Etter at døende Stephen (19) skrev et rørende innlegg på Facebook har pengene strømmet inn. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 fortalte tirsdag om 19 år gamle Stephen som er kreftsyk.

Stephen har uhelbredelig kreft, og legene har gitt ham beskjed om at han ikke har lenge igjen å leve. 

Gjennom hele sykdomsperioden har Stephen delt bilder og historier på sosiale medier. I et innlegg på Facebook tirsdag tok han farvel, og sier det ble hans siste innlegg. 

Rørt en hel verden 

Da Stephen fikk kreftdiagnosen for fire år siden skrev han en såkalt bucket-list, en liste over alt han ville gjøre før han dør. Et av målene var å samle inn en million pund, cirka ti millioner norske kroner til et fond for kreftsyke tenåringer. 

Da Stephen postet sitt siste innlegg på Facebook i går var tallet 5,8 millioner norske kroner, og han var litt over halvveis til målet. 

Men etter den rørende meldingen fra Stephen har historien om ham gått verden rundt. Det har vært gode nyheter for innsamlingskontoen, og gjennom natten har pengene strømmet inn. Onsdag bikket kontoen målet – én million pund, skriver The Mirror.

Den britiske komikeren Jason Manford har engasjert seg sterkt i Stephen og hans sykdom. Onsdag jublet han på Twitter. 

«Vi klarte det!!!!! £1 million pund og Stephen er fortsatt med oss. Bra jobba gutten min, din lille vakring. Jeg kunne ønske jeg kjente deg», skriver Manford. 

Komikeren oppfordrer samtidig alle til å fortsette å gi, og på Twitter flommer det over at folk som gir penger. Samtidig tar mange et bilde av seg selv med tomlene opp, noe Stephen gjorde på mange av bildene han delte. 

Da denne artikkelen ble skrevet var summen oppe i 1,3 millioner pund. 

Følg innsamlingen her. 

Har fått den gode nyheten

Innsamlingen av pengene var Stephens siste mål på listen over ting har ville gjøre før han døde, og onsdag fikk han altså beskjed om den enorme givergleden som gjør at han får fullført listen. 

– Hele situasjonen er fantastisk på så mange måter, skriver Stephen på Twitter. 

Litt senere takker han alle. 

– Men seriøst, wow. Bare wow. Takk skal dere ha alle sammen. 

På listen over ting han har gjort før han dør inkluderes blant annet å klemme en elefant, ta tatovering og spille trommer foran 90.000 mennesker.