VIL VINNE:  Gyda Ulrike Løken Sirseth er klar for «Norske Talenter»-scenen fredag kveld. Foto: Privat
VIL VINNE:  Gyda Ulrike Løken Sirseth er klar for «Norske Talenter»-scenen fredag kveld. Foto: Privat

Gyda (20) begynte å rappe fordi hun kjente seg igjen i aggressiviteten

Fredag kveld opptrer hun for hundretusener av nordmenn.

Da Gyda Ulrike Løken Sirseth gikk i åttende klasse på skolen, fikk hun noen hip hop-CDer i bursdagsgave. En flamme ble tent. 

– Jeg syntes det var kult. Jeg hadde en veldig turbulent tid i familien da, og jeg kjente meg igjen i aggressiviteten og innholdet i tekstene. Jeg begynte å skrive litt selv, og det ga meg veldig mye, forteller Gyda til TV 2. 

Nå er Gyda 20 år gammel og hip hopen er det største i livet hennes. Fredag kveld er hun en av deltakerne som prøver seg når «Norske Talenter» setter i gang med den andre semifinalen. 

Var negativ til talentshow

Bergenseren forteller at hun i utgangspunktet var skeptisk til å bli med på «Norske Talenter». Noen venninner klarte imidlertid å overtale henne. 

 – Jeg var egentlig veldig negativ. Så snakket jeg med noen venninner som sa at jeg ikke hadde noe å tape. Dette er jo bare i Norge, og det er jo lite. Mange mener at man kan få et litt dårlig rykte når man blir med på noe sånt, at man kan bli «Norske Talenter-Gyda», og at det er en litt dårlig tittel å ha. Men det spiller ingen rolle. Og det er gøy med TV!

Jobber på sykehjem når hun trenger penger

Gydas drøm er å kun jobbe med musikken. Hun har nesten fått det til. Men bare nesten. 

– Jeg jobber også litt deltid på sykehjem når jeg trenger penger. Men ellers er det musikken. Nå holder jeg på med min første soloplate og prøver å lage video til alle låtene. Og så har jeg søkt meg inn på musikkskole til høsten. Det er veldig mye som skjer! Men det er også mye jobb. 

– Viktig å gå videre

20-åringen håper nå at «Norske Talenter»-ferden ikke ender denne uka, selv om hun er fast bestemt på at musikken ikke stopper selv om talentshowdeltakelsen skulle gjøre det. 

– Det er veldig viktig for meg å gå videre i «Norske Talenter». Men det er ikke på død og liv. Tingen er at jeg har en karriere. Jeg har så mange andre baller i luften. Du finner sikkert folk som har meldt seg på programmet fordi det er siste sjansen, litt do or die-greie, men jeg kommer til å fortsette med det jeg gjør uansett. Men det betyr mye for meg. Jeg har lyst til å komme så langt som mulig, og jeg har lyst til å vinne.

Skadet seg på musikkveideoinnspilling

Veien fram til semifinalen har vært lang. Gyda forteller at hun har vært spent, spesielt siden de siste par ukene ikke helt har gått som smurt. 

–  Jeg har hatt en veldig travel og slitsom uke. Jeg skadet meg på en musikkvideoinnspilling, så de to siste ukene har jeg vært neddopet og ligget i sengen. Jeg var ute av huset for første gang på to uker for et par dager siden. Og forrige gang jeg dusjet var 4. april! Det er ikke akkurat det samme å vaske seg med vaskeklut, ler hun. 

– Jeg har ikke fått øvd så mye som jeg skulle ønske. Men det er kanskje bra at man blir tvunget til å slappe av, forsetter bergenseren.

Søker innflytelse

For Gyda, handler drømmen om å bli artist om mer enn å bare gi ut musikk.

– For meg har musikken begynt å bety alt. Det er blitt sånn at det ikke bare er noe jeg har lyst til å gjøre, men noe jeg  gjøre. Jeg vet ikke om det høres rart ut, men det handler om å formidle noe. Jeg er veldig interessert i politikk og jeg har lyst til å engasjere meg. Men uten innflytelse, får du ikke gjennomslagskraft. Når jeg blir en stor artist kan jeg gjøre veldig mye godt. Så musikk er veldig viktig. 

– Du sier «når» og ikke «hvis» du blir en stor artist? 

– Det er en greie jeg sa til meg selv. Hvis folk ikke ler av drømmene dine, er de ikke store nok!

Se Gyda og de andre talentene fredager klokken 19.30 på TV 2.