AVVIST: Franske myndigheter avviser Norges krav om utlevering av Khalid Skah, her avbildet fra en pressekonferanse i 2010. FOTO: ABDELHAK/AFP
AVVIST: Franske myndigheter avviser Norges krav om utlevering av Khalid Skah, her avbildet fra en pressekonferanse i 2010. FOTO: ABDELHAK/AFP

Frankrike vil ikke utlevere Khalid Skah

Myndighetene avviser Norges krav om utlevering av den voldssiktede norsk-marokkanske Khalid Skah.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder den franske radiostasjonen RFIUtredningsenheten i en ankedomstol mente i sin innstilling  at Frankrike ikke bør utlevere Skah til Norge. Ifølge RFI har domstolen tatt dette til følge, og avvist kravet fra Norge.

Etter det TV2.no forstår, stilte domstolens utredere spørsmål ved om norske myndigheter ville kunne gi Skah en rettferdig behandling.

Den tidligere OL-vinneren har vært etterlyst siden 2009, og ble i juni i fjor pågrepet på Orly-flyplassen i Paris. Han fikk da inndratt passet sitt, for at han ikke skulle kunne reise tilbake til Marokko og unndra seg straffeforfølgelse.

Domstolen i Paris har nå beordret at Skah skal få passet tilbake, ifølge RFI.

Han er siktet av norsk påtalemyndighet blant annet for vold og trusler mot sin ekskone, trusler mot tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og for å ha holdt tilbake sine og ekskonas felles barn, som nå er 17 og 21 år gamle, i Rabat i Marokko.

Franske myndigheter har flere ganger gjort det klart at de ikke er fornøyde med den dokumentasjonen Norge har oversendt i denne saken. Ikke minst gjelder dette opplysninger om hvilken rolle den norske ambassadøren spilte da barna ble hentet fra Marokko til Norge. Franske justismyndigheter vil også vite om saken har fått noen rettslige etterspill for soldatene som var involvert.

(NTB/TV 2)