BRUTALT RAN: Ranerne avfyrte automatvåpen i forbindelse med ranet på Grønland i Oslo.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BRUTALT RAN: Ranerne avfyrte automatvåpen i forbindelse med ranet på Grønland i Oslo.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mistenkte for gullsmedran pågrepet i Stockholm

I løpet av natten har svensk politi pågrepet mer enn to personer som er mistenkt for å stå bak ranet av en gullsmedforretning på Grønland i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det TV 2 erfarer pågrep svensk politi tirsdag kveld og natt til onsdag i samarbeid med norsk politi tre personer som alle knyttes til ranslaget. 

Samtlige er svenske statsborgere som tilhører et ransmiljø, bestående av personer av flere nasjonaliteter. Politiet skal ha fått positiv DNA-treff på flere av ranerne. Brannen i ransbilen ble slukket etter kort tid. I kupeen fant politiet ransklær, blant annet hansker som skal ha inneholdt intakt DNA, etter det TV 2 erfarer. 

Flere delaktige

Ranslaget som slo til mot gullsmedhandelen i Oslo besto av til sammen fire personer, men politiet er overbevist om at flere har vært delaktige i ranet. Jakten på resten av ranslaget pågår for fullt i Sverige. 

Tidligere har TV 2 fortalt om en person som sitter varetektsfengslet, mistenkt for å stå bak dekkleiligheten ranerne brukte. 

Politiet er sparsommelige med detaljene, fordi aksjonsfasen ennå ikke er over, melder VG Nett, som først omtalte pågripelsene. 

– To politiadvokater og fem etterforskere  er nå i Stockholm for å avhøre de siktede, sier Einar Aas, lederen for seksjon for organisert kriminalitet til TV 2. 

Begjæres utlevert

Politiet vil begjære flere personer utlevert, melder Oslo-politiet på Twitter.

– De siste døgnene er det gjennomført en planlagt aksjon. Svensk politi har i tett samarbeid med oss pågrepet flere personer, sier politiinspektør Aas til NTB.

– Pågripelsene pågår fortsatt, og det er flere navn på vår liste, sier Aas onsdag ettermiddag.

Han bekrefter at det dreier seg om personer politiet mener gjennomførte det væpnede ranet hos gullsmeden Sheikh Enterprise midt på dagen lørdag 29. mars.

Politiet i Stockholm ønsker ikke å gi utdypende kommentarer til aksjonen, men henviser til norsk politi.

Brutalt ran

Gullsmedranerne skremte hundrevis av mennesker da de avfyrte flere skudd blant folkemengden på Grønland i Oslo 29. mars i år.

Etter kun to minutter og 15 sekunder inne i lokalet, går de i hurtig gange ut i en ventende Audi. Før de kjører vekk, avfyrer raneren med automatgeværet minst ett skudd i luften. Bilen ble kort tid etter funnet brennende i Heimdalsgata, noen hundre meter unna.