HADDE FLAKS: Påsken er over og da var det over og ut med denne lodne krabaten - så ble den funnet av Vibeke.
HADDE FLAKS: Påsken er over og da var det over og ut med denne lodne krabaten - så ble den funnet av Vibeke.

Dumpet levende kylling to dager etter påske

Noen var gått lei av den levende påskekyllingen og kastet den ut med påskepynten midt i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Vibeke Jessen som fant den pipende krabaten på Økern onsdag.

– Jeg gikk forbi og hørte piping. Jeg skjønte ikke hvor det kom fra. Etter hvert skjønte jeg at det kom fra en McDonalds-pose ved siden av søppeldunken. Jeg ble veldig sjokkert, sier Jessen til TV 2.

– Tragisk

– Det er tragisk. Det er trolig noen som har skaffet kyllingen til barna sine til påske, for det lå noen barneting også i posen. Jeg syntes det var forferdelig, og ringte først til politiet. De sa at jeg kunne ta livet av den, men det var jo uaktuelt, sier Jessen. Etter telefoner til Matilsynet og Dyrebeskyttelsen, var det dyrebeskyttelsen som tok grep.

– Vi ble skeptiske da vi hørte at det var funnet en kylling i søpla midt i Oslo. Men da vi reiste ut dit så vi at det stemte, sier pressekontakt Linn Krogstad i Dyrebeskyttelsen Norge til TV 2.

Krogstad er også sjokkert og sint over at noen kan dumpe dyr på denne måten.

– Vi er ganske sjokkerte. Den var dumpet i en papirpose og plassert midt i solsteken, sier Krogstad.

– Hadde ikke overlevd lenge

Bildene viser at det personen som har dumpet kyllingen har lagt ved mat. Han eller hun har kanskje hatt håp om at noen skulle finne den, men den hadde liten sjans å overleve slik den sto.

– Den har nok ikke stått der så lenge, for den hadde nok omkommet ganske fort hvis ingen fant den. Den var tom for mat og det var varmt, sier Krogstad. 

Men den gule lodne sjarmøren hadde flaks. Da dyrebeskyttelsen kom gikk det ikke lang tid før de fant noen som var villige til å gi den en ny start.

Lykkelig slutt

– Vi har allerede klart å gi den et nytt hjem. Den skal til et småbruk utenfor Drammen. Der ventes det flere kyllinger i disse dager, så den får mange lekekamerater og den får gå fritt, sier Krogstad. 

Krogstad sier kyllingen virker pigg og kvitrer, men sier det nesten er uvirkelig at noen dumper en kylling to dager etter påske. 

– Dette var en lykkelig slutt. Det føles veldig godt å ha gjort en god gjerning. Jeg er så glad for å høre at han har det bra, og at han kommer til å ha det fint der han blir plassert, sier Jessen onsdag ettermiddag.

Fra levende påskepynt til søppel

– Vi opplever hvert eneste år at dyr som katt og kanin dumpes, spesielt om våren og sommeren, men dette er første gang vi får melding om en liten kylling, forteller Krogstad.

– Kan virkelig noen ha kjøpt en liten kylling til påske som pynt eller for å glede barna, for så å dumpe den sammen med påskepynten når høytiden er over, undrer Krogstad. Krogstad legger også til at små kyllinger blir til store høner eller haner og er et ansvar som varer langt lenger enn påske.  

Forbudt

Hun påpeker også at det er forbudt ved lov om dyrevelferd å dumpe dyr, og Dyrebeskyttelsen Norge ønsker tips i saken hvis noen kjenner til kyllingen.