SAVNET: Malaysia Airlines flight MH370 har vært savnet siden natt til 8.mars i år. Bildet viser letemannskaper i aksjon 14.april. FOTO: Peter D. Blair/AP Photo
SAVNET: Malaysia Airlines flight MH370 har vært savnet siden natt til 8.mars i år. Bildet viser letemannskaper i aksjon 14.april. FOTO: Peter D. Blair/AP Photo

– Drivgods ved Australias kyst stammer ikke fra MH370

Gjenstander funnet like utenfor sørvestkysten av Australia sjekkes nå opp mot det savnede MH370-flyet, men australske myndigheter er ikke optimistiske.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lokalt politi har sikret gjenstandene som ble funnet ti kilometer øst for byen Augusta. Det melder australske ABC

Myndighetene sjekker nå om drivgodset er relatert til det savnede Malaysia Airlines-flyet som forsvant fra radaren natt til 8.mars. Gjenstandene skal være laget av metall og være om lag 2,5 meter lange. 

Men natt til torsdag, norsk tid, hevder den australske havarikommisjonen at delene ikke stammer fra mysterieflyet.

– Vi har nøye undersøkt detaljerte fotografier av gjenstandene og vi er sikre på at det ikke stammer fra flight MH370, sier Martin Dolan, sjef for havarikommisjonen til ABC.

Dolan legger til at den endelige analysen vil være klar torsdag.

Sterke havstrømmer

Talsperson Joe Francis sier til ABC at han ikke blir overrasket hvis vrakgods fra det savnede flyet etter hvert dukker opp langs den australske kystlinjen.

– Hvis deler av flyvraket flyter omkring, vil det nok ende opp på den australske vestkysten før eller senere. Havstrømmene her beveger seg stort sett med klokken, og på denne tiden av året er strømmene på sitt sterkeste, sier Francis.

Dolan oppfordrer folk til å kontakte australske myndigheter dersom de har tips om det savnede flyet, og/eller finner deler de mener kan stamme fra flyet. 

Det er første gang på flere uker at det blir meldt om flytende gjenstander som kan stamme fra Malaysia Airlines-flyet.