NEKTER STRAFFSKYLD: Eirik Jensen avviser alle anklager om straffbare forhold som er rettet mot ham fra Spesialenheten. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
NEKTER STRAFFSKYLD: Eirik Jensen avviser alle anklager om straffbare forhold som er rettet mot ham fra Spesialenheten. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Spesialenheten har gjort over 60 avhør i Eirik Jensen-saken

OSLO TINGHUS (TV 2): Spesialenheten la frem en rekke nye avhør i dagens fengslingsmøte. Den korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen (56) møtte for første gang i retten for å hevde sin uskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– I løpet av denne fengslingsperioden har vi både gjort nye avhør og innhentet ny dokmentasjon, sier leder i Spesialenheten avdeling øst, Liv Øyen, til TV 2 etter fengslingsmøtet.

I dag skal Oslo tingrett på nytt avgjøre om den suspenderte politirådgiveren kan holdes fengsles i fire nye uker. Jensen møtte i retten i dongeribukser og en rutete skjorte.

Det er tredje gangen spørsmålet om varetekt skal avgjøres. Fengslingsmøtet varte i over tre timer før aktørene kom ut på gangen igjen.

Kjennelsen er ventet i ettermiddag.

– Kravet til mistanke ikke lenger tilfredsstilt

Spesialenheten har nå gjennomført over 60 avhør i saken. Forsvarer Jens-Ove Hagen mener saken er svekket.

– Graden av mistanke er vesentlig svekket og det generelle kravet til mistanke mener vi ikke lenger er tilfredsstilt, sier Hagen. 

Dementerte medieoppslag

Etter fengslingsmøtet valgte Spesialenheten å dementere opplysninger som har fremkommet i media om det skal være funnet en halv million kroner hjemme hos Eirik Jensen.

– Jeg reagerer positivt på det, men jeg er sterkt undrende at de ikke har gjort dette for lenge siden, hvis de etterforsker objektivt og har oppmerksomhet til hans ve og vel, sier Hagen til det.

Hagen mener det har vært altfor mye hemmelighold rundt saken.

– Det har vært et merkverdig hemmelighold fra Spesialenhetens side, samtidig som at Gjermund Cappelen og hans forsvarer har kunnet komme med bisarre beskyldninger, som har ført til spekulative medieoppslag, sier Hagen og slår fast:

– Saken er overmoden for innsikt for offentligheten.

Ville ha åpne dører

Jensen har selv ikke ønsket å møte tidligere på grunn av den belastningen det store presseoppbudet er for ham. I dag vil han imidlertid møte selv for å hevde sin uskyld og fortelle tingretten hva slags belastning varetektsoppholdet er for ham.

Jensen ønsket åpne dører, slik at pressen kunne få innsyn i substansen i den saken Spesialenheten har bygget opp mot ham så langt.

– Vi vil bestride lukkede dører, sa forsvarer Jens-Ove Hagen til TV 2 før fengslingsmøtet startet.

– Vi begjærer lukkede dører, sa Liv Øyen.

Lekset opp fotografene

Før fengslingsmøtet startet leste forsvarer Jens-Ove Hagen høyt opp fra domstolloven paragrafen som gjør fotografering av siktede forbudt.

– Nåde den som ikke respekterer dette, sa Hagen foran en skare av fotografer, mens Jensen selv holdt seg i korridoren på vei inn i sal 250, og fortsatte:

– Han kommer nok ikke inn her før dere fjerner dere.