MISFORNØYD: José Mourinho er ikke fornøyd med at FA ikke vil legge bedre til rette for engelske lag. Foto: AP Photo/Paul White.
MISFORNØYD: José Mourinho er ikke fornøyd med at FA ikke vil legge bedre til rette for engelske lag. Foto: AP Photo/Paul White.

José Mourinho vil stille med reservepreget lag mot Liverpool

Men portugiseren må spørre sjefen om lov først.

José Mourinho fikk det akkurat som han ville i det første semifinale-oppgjøret mot Atlético Madrid. Ved å legge seg bakpå og gjøre alt for å stoppe vertene, kunne Chelsea ta med seg et 0-0-resultat tilbake til London.

Nå er portugiseren klar til nærmest å tildele Liverpool ligatittelen når de to møtes kommende søndag, men først må han spørre sjefen i Chelsea, Roman Abramovitsj, om lov.

Vil spare spillere

Ettersom Petr Cech mister resten av sesongen med en skulderskade, mens John Terry er tvilsom til returoppgjøret neste uke etter at han haltet av banen med en vond ankel tirsdag, skal Mourinho snakke med styret i Chelsea om muligheten for å stille med et svekket lag mot Liverpool.

Se Liverpool - Chelsea på TV 2 Sport Premium eller TV 2 Sumo kl. 15.05 søndag.

– Jeg har lyst til å bruke spillerne som ikke skal spille neste onsdag, men jeg jobber for Chelsea, og jeg må følge det klubben bestemmer seg for. Jeg er bare manageren, og jeg må lytte til klubben, sa Mourinho etter kampen i går.

Grunnen til at han vil stille med et reservepreget lag er den korte tiden fra laget hans rusler av banen mot Liverpool klokken 17.00 søndag til oppgjøret mot Atlético sparkes i gang 20.45 onsdag.

Irritert på FA

Portugiseren har opp til flere ganger denne sesongen klaget på at Det engelske fotballforbundet (FA) ikke legger bedre til rette for engelske lag som konkurrerer i Europa. Etter kampen kom han med et nytt stikk til forbundet.

– At kampen spilles på søndag, er problemet. Vi representerer engelsk fotball. Vi er det eneste engelske laget som er med i en europeisk turnering. Spania har fire og har lagt bedre til rette for at de skal ha suksess. Men vi spiller søndag, ikke lørdag eller fredag.

Skadetrøbbel

I tillegg til at to viktige spillere som Terry og Cech er ute, må også John Obi Mikel og Frank Lampard begge stå over returkampen på grunn av karantene.

– Cechs sesong er over, og vi må nå finalen dersom John skal spille. Dette resultatet er alt. Vi hadde problemer før kampen, og vi hadde problemer etter kampen. Vi mistet fire spillere, men vi skal kjempe.

Fra før er både Eden Hazard og Samuel Eto'o ute med skade, men begge er forventet å være tilbake i løpet av kort tid.

Må spille sitt livs kamp

Etter tapet for Sunderland forrige helg, er det ikke lenger nok bare å slå Liverpool. Chelsea er også avhengige av at laget fra Merseyside snubler i de siste kampene dersom de skal ha sjansen på tittelen.

UTE RESTEN AV SESONGEN: Petr Cech fikk skulderen ut av ledd i kampen mot Atlético Madrid. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
UTE RESTEN AV SESONGEN: Petr Cech fikk skulderen ut av ledd i kampen mot Atlético Madrid. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO

Derfor kan man forstå at Mourinho nå har lyst til å prioritere Mesterligaen foran ligatittelen.

– Før kampen snakket vi om at dette var den største kampen i deres liv, og nå skal den kampen spilles på Stamford Bridge.