Stephen (19) skal dø om kort tid – tar rørende farvel på sosiale medier

Stephen Sutton (19) har samlet inn over 5,8 millioner kroner for å hjelpe andre kreftsyke ungdommer etter hans død. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tusenvis av mennesker har tatt del i Stephens kamp mot sykdommen, skriver The Mirror.

19-åringen var 15 år gammel da han fikk beskjed om at han var rammet av kreft. To år senere kom legene med budskapet om at han aldri ville bli frisk. 

Deler alt

For 15 måneder siden begynte den britiske tenåringen på sitt helt spesielle prosjekt. Han begynte å skrive om seg selv og sykdommen på sosiale medier. Samtidig startet han en innsamlingsaksjon. 

I utgangspunktet hadde Stephen et mål om å samle inn 10.000 pund, cirka 100.000 norske kroner. Mandag bikket summen £582,000 - over 5,8 millioner norske kroner. 

Samtidig skrev Stephen det som trolig blir den siste oppdateringen hans på Facebook. 

«Dette blir siste «tommel opp» fra meg. Jeg har vært flink til å komme over ting til nå, men dette er nok et for stort hinder. Det er synd at slutten kom så brått, og det er så mange mennesker jeg ikke har fått takket og sagt farvel til. Unnskyld for det»

SELFIE: Stephen har stått på scenen i Royal Albert Hall og benyttet anledning til å ta en skikkelig selfie. Foto: Facebook/Stephen Story
SELFIE: Stephen har stått på scenen i Royal Albert Hall og benyttet anledning til å ta en skikkelig selfie. Foto: Facebook/Stephen Story

Arbeidet med å samle inn penger håper han noen andre vil fortsette med. På Facebook har Stephen delt bilder og historier fra de siste årene. Han har latt alle ta del i opp- og nedturer. 

«Det er så mange spennende prosjekter og ting jeg ikke kommer til å se. Forhåpentligvis vil noen fortsette. Alle fremtidige oppdateringer på denne siden vil trolig være fra et familiemedlem. Jeg har kanskje energi til å skrive noen enkelte tweets.»

«Livet har vært bra»

Etter å ha vært syk i fire år sier 19-åringen at han har akseptert utgangen på sykdommen. 

«Jeg vil fortsette å kjempe så lenge jeg kan, og uansett hva som skjer videre så skal dere vite at jeg er på et godt sted mentalt og har akseptert situasjonen. Det er det fra meg. Men livet har vært bra. Veldig bra». 

På både Facebook og Twitter har tusenvis fulgt Stephen, og mange hedrer 19-åringen for hans positivitet. 

– For en inspirasjon, å være så positiv og modig på en tid som dette. Spesielt når 95 prosent av befolkningen klager over å måtte gå på jobb mandag morgen. Husk at livet ikke baserer seg på hvor lenge man lever det, men hva du gjør med tiden du har. Jeg kan med sikkerhet si at du har oppnådd mer enn mange vil gjøre i løpet av et helt liv. Ber for at du kommer deg gjennom dette, skriver en person i et innlegg på Facebook-siden.