Politiet avdekket cannabisplantasje i Hvittingfoss

To vietnamesiske bakmenn er pågrepet, mens flere jages av politiet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To personer er varetektsfengslet i fire uker, mens en person ennå er på frifot etter at politiet onsdag i forrige uke avdekket en cannabisplantasje i Hvittingfoss. 

Cannabisplantasje 

Av hensyn til etterforskningen er politiet svært tilbakeholdne med informasjon i saken, men bekrefter ovenfor TV 2 at de avdekket det som virker som en «veldreven plantasje». 

Hvor mye som ble beslaglagt ønsker ikke politiet å kommentere. 

Funnet ble gjort på en privatadresse i Hvittingfoss. Naboer i området sier til TV 2 at det har vært full politiaktivitet rundt adressen i hele helgen. 

– Vi har funnet en plantasje. Det er mer enn et par busker, sier krimsjef ved Kongsberg politistasjon, Morten Ole Pedersen til TV 2. 

De som er pågrepet er vietnamesere, bekrefter politiet ovenfor TV 2.  De to ble varetektsfengslet lørdag.  

– To personer er siktet etter straffelovens §162, som gjelder narkotika, sier jourhavende jurist Per Morten Sending til TV 2. 

Politijakt

På fredag i forrige uke søkte politiet med helikopter etter en person i Hvittingfoss. Personen skal ha stukket av fra politiet, og de ønsket ikke å kommentere omstendighetene rundt helikoptersøket.

Krimsjef Pedersen sier at helikoptersøket var i forbindelse med jakten på den tredje personen de setter i forbindelse med plantasjefunnet.