TØFFE TIDER: David Moyes har ikke hatt det enkelt de siste månedene. Tirsdag 22. april kom nyheten om at skotten hadde fått sparken i United.
TØFFE TIDER: David Moyes har ikke hatt det enkelt de siste månedene. Tirsdag 22. april kom nyheten om at skotten hadde fått sparken i United.

– Det ynkeligste forsøket på å forsvare et ligagull noensinne

TV 2s kommentator Øyvind Alsaker mener Moyes har svømt og svømt, mens han har druknet mer og mer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jobben ble for stor for ham, kommer det fra Alsaker.

I likhet med mange andre minner han om alle de negative rekordene som har kommet på løpende bånd denne sesongen.

– Det er det svakeste og ynkeligste forøket på å forsvare et ligagull noensinne. jeg tror jeg kan ramse opp mellom ti og 15 negative rekorder, sier ekspertkommentatoren.

Livesenter: Vi følger utviklingen fortløpende her!

– Kan bli tvunget til å lykkes
Han tror Manchester Uniteds avgjørelse om å sparke David Moyes langt i fra var enkel å ta.

– Det var nok fryktelig tungt for dem. Ferguson pekte på Moyes. Moyes var mannen som skulle ta over skuten. Men så viser det seg at dette epokeskiftet kan bli akkurat så tøft som de største pessimistene hadde trodd på forhånd, sier Alsaker.

– David Moyes har svømt og svømt, mens han har druknet mer og mer, legger han til.

Om ryktene rundt at Louis van Gaal skal være høyaktuell som nye United-manager har Alsaker følgende å si:

– Jeg tror klubben kan bli tvunget til å lykkes på kort sikt. Det er litt synd.

Se TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad og TV 2s fotballekspert snakke om Moyes-sparkingen lenger nede!

Myhre: – Trodde han skulle få sitte
TV 2s kommentator Petter Myhre mener Moyes når har tatt seg av «drittjobben» det var å ta over etter Sir Alex Ferguson.

– Jeg trodde han skulle få sitte ut sesongen, kommer det fra Myhre, som uansett ikke virket veldig overrasket over nyheten om at Moyes' dager på Old Trafford var talte.

– De har vel 27 poeng mindre nå enn det de hadde for nøyaktig ett år siden, og det er en enorm forskjell. Han har gjort mye feil denne sesongen, sier Myhre.

– Blir ekstra tydelig i en klubb som United
Selv om Moyes' periode i Manchester United har vært en eneste lang nedtur vil ikke Myhre kalle skotten for en dårlig manager.

– Man kan spørre seg om det bare er hans skyld. Det har vært mange skader og karantener, som også har vært med på å gjøre dette vanskelig. David Moyes er ingen dårlig manager. Han har gjort noen taktiske feilgrep og vurderinger. Men det gjør alle managere. Problemet er bare at det blir ekstra tydelig i en klubb som United når alle negative rekorder blir slått, sier fotballeksperten.

Etter all sannsynlighet tar Ryan Giggs over United-roret frem til sommeren, assistert av Nicky Butt. Myhre sier det er umulig å tippe hvem som blir Robin van Persie og resten av United-lagets nye sjef fra sommeren av.

– Hadde jeg visst det, hadde jeg satset tungt på oddsen. Det er rett og slett umulig å si. Men de kommer sannsynligvis til å gå for en erfaren trener, sier Myhre.

– Er dette den mest attraktive jobben i fotballverdenen?

– Det er en ekstremt attraktiv jobb. Og nå har Moyes gjort unna «drittjobben» med å ta over etter Sir Alex. Nå blir det enklere for nestemann. Men hvem som skal ta over, er det som sagt umulig å si noe om. Jeg er uansett ganske sikker på at de ikke kommer til å gå for en intern løsning.

– Hva med Jürgen Klopp?

– Han er én. Men så er det ikke sikkert han er interessert, og at han synes det er kulere å være i Borussia Dortmund. Så man vet aldri, sier Myhre.

– Men én ting vet man. og det er at de kommer til å gå for en av de aller beste trenerne i verden, legger han til.

Var det riktig å gi David Moyes fyken? Ta diskusjonen i kommentarfeltet!