– Det er fra brannvesenet, huset deres brenner!

Familien på Flisa mistet alt de eide i brann. Nå får de hjelp til å bygge opp hjemmet igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2001 tok Tom Iversen (53) og Hilde Olufsen (42) skrittet fullt ut og bestemte seg for å flytte på landet med deres to barn, Martin (13) Jonas (20).

– Her ville vi bo

På Flisa fant de drømmeplassen.

– Det var en vakker tomt på et vakkert sted og vi falt pladask for stedet. Her ville vi bo, forteller Tom til TV 2.

I programmet «Hjem igjen» på TV 2 tirsdag forteller Tom og kona Hilde om aprildagen i 2012 som snudde livet deres på hodet.

SNAKKER UT: I tirsdagen program av «Hjem igjen» forteller Tom Iversen og Hilde Olufsen om hvordan de opplevde å miste hjemmet sitt i brann. FOTO: TV 2
SNAKKER UT: I tirsdagen program av «Hjem igjen» forteller Tom Iversen og Hilde Olufsen om hvordan de opplevde å miste hjemmet sitt i brann. FOTO: TV 2

Satt på bussen

– Jeg var på besøk hos eldstesønnen i Narvik og satt på bussen da jeg fikk beskjed om at huset vårt brant. Det første du tenker på er resten av familien og da jeg forstod at ingen befant seg seg i huset må jeg innrømme at gleden utjevnet sorgen, forteller pappa Tom til TV 2.

LES OGSÅ: DENNE SPRAYEN KAN REDDE LIV

Hilde befant seg tilfeldigvis hos legen med minstegutten da hun oppdaget mange ubesvarte samtaler på mobilen.

– Da jeg åpnet den første meldingen så jeg at det stod «Huset deres brenner!». Jeg tok med meg Martin og dro. Da vi nærmer oss huset kjenner jeg røyklukta og det er først da det går opp for meg at huset vårt virkelig brant, forteller Hilde til TV 2.

Årsaken til brannen er fortsatt ukjent.

– Alt stoppet litt opp

Tom og Hilde hadde jobbet på det gamle huset helt siden de kjøpte det i 2001 og hadde lagt ned enormt med arbeide i løpet av de siste 13 årene. Å se alt forsvinne foran øynene dine var fryktelig tungt for familien.

– Jeg kan ikke engang huske hva jeg tenkte. Det stoppet litt opp. Alt var bare helt forferdelig, forteller Tom.

Savnet hverdagen

– Hva var det verste å miste i brannen?

– Ehh...alt det normale. Det å ikke ha en hverdag å samle seg rundt. Rutiner og planer. Vi levde i et vakum og ble følelsesmessig tom og sliten. Man går litt i ørska og vet ikke helt hva man skal gjøre. Vi savnet hverdagen.

I tirsdagens episode av «Hjem igjen» skal et team designere forsøke å bygge opp hjemmet til familien slik det stod før brannen. Og familien skal endelig få reise hjem igjen.

«Hjem igjen» kan du se hver tirsdag kl. 20.00 på TV 2