PARASITTISK TVILLING: En lege undersøker gutten som 2. april ble født med en såkalt parasittisk tvilling på høyresiden. FOTO: ImagineChina
PARASITTISK TVILLING: En lege undersøker gutten som 2. april ble født med en såkalt parasittisk tvilling på høyresiden. FOTO: ImagineChina

Foreldrene fikk sjokk da babyen kom til verden

Den lille gutten ble født med tre bein og fire armer i Kina. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2. april ble en gutt med fire armer og tre bein født på Guangzhou Women and Children's Medical Center i den kinesiske provinsen Guangdong.

Den lille gutten hadde ifølge Global Times både lungebetennelse og en medfødt hjertefeil da han kom til verden. 

Foreldrene skal ha reagert med sjokk da de gikk se gutten. De hadde ifølge nettstedet ikke fått indikasjoner på at noe var galt med fosteret under graviditeten.

– Dette skulle ha vært tvillinger, men én av tvillingene var underutviklet og deformert, sier sykehusets sjefskirurg Yu Jiakang.

10 dager gammel, ble gutten operert og skilt fra det Jiakang beskriver som en parasittisk og hodeløs tvilling. Tvillingen som ble fjernet veide 0,6 kilo.

Den nå 20 dager gamle gutten skal nå være i fin form, og kan om få dager bli utskrevet fra sykehuset sammen med mor.

En parasittisk tvilling vil si at én av to tvillinger plutselig stopper utviklingen i livmoren. Dette gjør at den mindre og ufullstendige tvillingen blir hengende ved den friske tvillingen, og blir «livnært» av den friske tvillingens blod. 

Skylder på seg selv

Bilde- og nyhetsbyrået ImagineChina skriver at guttens far, som bare blir kalt «Mr. Chen», skylder på seg selv. 

– Jeg tenkte bare jobb. Jeg tenkte bare på å tjene penger i stedet for å ta henne (barnets mor, journ.anm) til sykehuset på en medisinsk sjekk, sier den nybakte barnefaren til byrået.

Gjennom graviditeten, var mor på fem rutineundersøkelser på et lokalt legesenter, men ingen av undersøkelsene viste at gutten hadde en parasittisk tvilling.