Sigrids foreldre håper å få svar på hvorfor datteren ble drept
Det er håp, men ikke optimisme som preger foreldrene til drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne før ankesaken starter tirsdag.
Ankesaken til 38-åringen som er dømt til tvungen psykisk helsevern for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne starter i Borgarting lagmannsrett tirsdag.

38-åringen anket både skyldspørsmålet og at han ble dømt utilregnelig med overføring til tvungent psykisk helsevern, mens foreldrene anket erstatningsbeløpet etter drapet på datteren.
Håper på svar
Bistandsadvokat Harald Stabell sier saken blir en ny belasting for Sigrids foreldre som i forrige rettsrunde var skuffet over at det ikke har kommet fram flere svar. Foreldrene har ikke fått vite hvordan og hvorfor Sigrid ble tatt, og hvordan og når hun døde.
TIDSLINJE: Dette er Sigrid-saken
Stabell og foreldrene er ikke videre optimistiske i forkant av ankesaken.
– Dessverre er det ikke noe som tyder på at han vil gi noen flere svar på de spørsmålene om hvorfor hun ble tatt, hvordan hun døde og når hun døde, sier Stabell til TV 2.
Belastende
Han sier at dette er viktige spørsmål for foreldrene å få svar på til tross for at det blir belastende for dem å gå gjennom en ny rettsrunde.
– Det har vært ro om saken siden i høst, og det har de satt pris på. Men de har vært klar over at det blir en ny runde. De gleder seg ikke, men kommer til å følge saken og gleder seg til å bli ferdige, sier Stabell.
Foreldrene har ikke bestemt seg for hvor mye de selv vil være til stede i rettssalen. Men de er spente på om de får flere svar på alt de lurer på rundt datterens dødsfall.

– Det avhenger av ham. Hvis han forteller og tilstår hva som har skjedd, men foreldrene er ikke særlig optimistiske, sier bistandsadvokaten.
Ønsker forvaringsdom
I tillegg håper foreldrene at 38-åringen kan få en forvaringsdom, og ikke en dom på tvungen psykriatisk helsevern. Ved tungen psykriatisk helsevern vil den dømte begjære seg løslatt hvert år, mens ved en forvaringsdom på 21 år fengsel og 10 års minstetid, vil det gå ti år før den dømte kan prøve saken.
– Da vil det bli mindre støy og oppmerksomhet, og foreldrene kan få mer ro om saken, sier Stabell.
Splittet i synet på utilregnelighet
De tre sakkyndige i Tingretten var uenige om hvorvidt tiltalte var tilregnelig eller ikke på tidspunktet Sigrid forsvant 5. august 2012.

Ålesund-mannen ble dømt for drapet i Oslo tingrett 25. oktober, men hevder selv han er uskyldig.
Bevisene mot 38-åringen er sterke. Det er lagt fram blodsporene fra Sigrid som er funnet i mannens campingvogn i låven på Bryn. Det er også bevist at Sigrid var i live i campigvogna. Et annet bevis er skader på bilen til 38-åringen som er forenlige med en påkjørsel av en person.
38-åringen selv nekter for å ha drept Sigrid og mener at noen andre har gjort det for så å plante sporene i saken mot ham.
Han har i avhør lansert fire forskjellige teorier om hva som kan ha skjedd.