Gikk du glipp av Elses blytunge løp i natt? Se det her!

Talkshow-verten bor nå i telt mens hun løper rundt Sognsvann og sanker faddere til Flyktninghjelpen. 

Vårens «Artistgalla» går av stabelen lørdag, og i år er det Flyktninghjelpens arbeid for barn på flukt fra krig som er i fokus.

Else Kåss Furuseth (33) er blant dem som har stilt seg spørsmålet «hvordan skal man bidra på en synlig måte?» og nå har hun funnet svaret.

Løper rundt Sognsvann

Tirsdag kveld løp hun ut fra talkshowet sitt på Karl Johan, og videre opp til Sognsvann i Oslo. Rundt vannet finnes det en løype på 3,3 kilometer, og for hver fadder Else klarer å verve, så skal hun løpe en runde rundt vannet.

– Dette var det nærmeste jeg kom for å bidra på en synlig måte. Jeg merker hvor lite man kan om dette, og hvor lite man vet om det, så det er et forsøk på synliggjøring. Også elsker jeg at det er én fadder per runde - det er veldig konkret, forteller Else til TV2.no.

Se Elses løp mot Songsvann i videovinduet øverst i artikkelen.

Sove i telt frem til lørdag

Ikke bare skal hun løpe (forhåpentligvis) mye, men hun skal også bo og leve i turområdet helt frem til selve «Artistgallaen» finner sted på lørdag.

I en lysegrønn trikot skal hun sove i telt, gå på do i skogen og ikke få muligheten til å dusje før det store målet er nådd.

– Det er Lars Monsen på veldig lavt nivå. Det er en ekspedisjon, og målet er «Artistgallaen». Jeg skal løpe rundt Sognsvann- forhåpentligvis er det det jeg skal gjøre frem til lørdag. Det er avhengig av leserne, sier Else.

– Hvorfor lysegrønn trikot?

– Lysegrønn er håpets farge, og så er det veldig lite luftmotstand, forteller 33-åringen.

– Det blir et kjør

Hun har store forventninger til prosjektet, og samtidig legger hun ikke skjul på at det kommer til å bli et helvete.

– Det er et spontant forsøk på å gjøre noe. Jeg skal gjøre alt for å løpe disse rundene, hvor mange det blir er helt avhengig av hvor mange som melder seg. Jeg håper selvfølgelig at det renner inn med faddere, men samtidig så ser jeg på #elseforsyria med skrekkblandet fryd. Jo flere runder det blir, jo mer vellykket er det for Flyktninghjelpen - men for meg personlig så blir det jo et kjør. Det viktigste er å motivere folk til å bli faddere.

Håper folk bidrar

Mest av alt håper hun at veldig mange blir faddere, men hun oppfordrer alle som vil til å hjelpe henne med noen runder rundt vannet om det skulle vise seg å bli stor interesse rundt prosjektet.

– Jeg håper folk kommer og hjelper meg å løpe disse rundene, for ellers må jeg løpe frem til jul. Men jeg skal gjøre alt for å løpe disse rundene. Jeg håper det motiverer folk til å bli faddere, forsikrer hun.

– Helt fantastisk

Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland er full av begeistring for Elses bidrag.

– Jeg synes det er helt fantastisk. Vi er så strålende fornøyde med at Else nå kaster hele seg inn for å få nye faddere. Vi håper at folk stiller og blir faste givere. Vi trenger ikke så mye hver måned, men behovene er store og det nytter, oppfordrer han.

For å bli fadder, og sende Else en runde rundt Sognsvann, send en SMS med kodeord FADDER til 08009. 250 kroner per måned. 

Startskuddet til «Else for Syria» ser du på «ELSE» tirsdag kl. 22.40.

Følg Else direkte på TV2.no etter sending. 

#ElseforSyria