FCK rotet bort seieren på overtid

Mushaga Bakenga skaffet straffe på overtid og bidro til at Esbjerg snøt FC København for seieren i dansk superliga mandag.

SKAFFET STRAFFE: Mushaga Bakenga ødela for Ståle Solbakken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ståle Solbakkens lag var på vei mot tre poeng som ville plassert FCK i gullkampen for fullt igjen, men rotet bort seieren hjemme i Parken. Tidligere Rosenborg-angriper Bakenga skaffet Esbjerg straffen tre minutter ut i tilleggstiden, og Jakob Ankersen var sikker fra ellevemeteren.

Solbakken og co. fikk seg en kalddusj allerede etter sju minutters spill. Da scoret Ankersen sitt første mål for kvelden. FCK kom tilbake i kampen, og Igor Vetokele utlignet et drøyt kvarter senere. Da Christian Bolaños gjorde 2-1, så det lyst ut for hovedstadslaget. Men på overtid gikk det galt for vertene.

Fire nordmenn var i aksjon i mandagens kamp. Daniel Braaten spilte hele kampen for hjemmelaget, mens Magnus Lekven gjorde det samme for Esbjerg. Bakenga erstattet Mohammed Fellah etter 69 minutter.

Med poengdelingen klarte ikke FCK å utnytte serieleder AaBs feilskjær mot Randers (1-2) søndag. FC København holder tredjeplassen og er seks poeng bak.

Toer Midtjylland knuste Viborg 5-2 og kneppet inn AaBs forsprang til ett poeng. Fem runder gjenstår av sesongen. (©NTB)