NÅR FÅR HAN SPARKEN? Mange har lenge trodd at David Moyes kom til å få sparken i Manchester United. Nå ser det ut til at det blir realitet. Foto: Scanpix.
NÅR FÅR HAN SPARKEN? Mange har lenge trodd at David Moyes kom til å få sparken i Manchester United. Nå ser det ut til at det blir realitet. Foto: Scanpix.

Derfor må United vente med å offentliggjøre Moyes-sparking

Må vente til New York-børsen stenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag smalt det hos alle de engelske nettavisene. David Moyes kommer til å få sparken, sto det å lese hos alle de seriøse mediene. 

Spørsmålet alle stiller seg nå er når han kommer til å måtte forlate Old Trafford. Mens enkelte hevder at han kan få sparken allerede denne uken, skriver andre at klubben vil vente til etter sesongslutt med å gi Moyes fyken.

Én ting er i alle fall sikkert. Manchester United kan ikke annonsere noe før tidligst klokken 22 mandag kveld når New York-børsen stenger. Og da har de frem til 15.30 (børsen åpnes) tirsdag å komme med noe nytt på managerfronten. 

– Familien Glazer eier gjennom et privat selskap, og i tillegg er det andre investorer, og dermed er det børsnotert. Når børsen stenger i kveld, kan de si hva de vil, men børsen må være stengt.

– Og dette må de annonsere før den åpnes igjen i morgen slik at ingen skal få innsideinformasjon og for å unngå at noen skal tjene på å selge eller kjøpe aksjer. Innsidehandel er strengt forbudt i Amerika, sier Thorstein Selvik, som er finansiell rådgiver, til TV 2.

I Norge kryr det av innsidehandel, forteller Selvik, mens i New York brukes det enorme ressurser for at alle skal ha den samme informasjon samtidig.

– En trener i en sånn klubb betyr så utrolig mye for hvordan klubben oppfattes, og med en ny trener kan det tiltrekke spillere som kanskje ikke ville spille under Moyes, noe som igjen fører til at aksjene vil stige, forklarer han videre.

Men Selvik tror folk allerede er i gang med å kjøpe aksjer basert på dagens opplysninger.

– Jeg kan tenke meg at mange sikkert har kjøpt aksjer allerede og venter på at de skal stige i morgen.

Dersom Moyes får sparken før sesongslutt, skal Ryan Giggs ta over på midlertidig basis, skriver flere engelske medier.

De heteste navnene som nevnes som erstattere er Jürgen Klopp, Louis van Gaal, Lauren Blanc og Diego Simeone.