Agüero-suser holder liv i Citys titteldrøm

Men det var også dårlige nyheter for Manchester City, som så David Silva forlate banen på båre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Man. City - West Brom 3-1

Dersom Manchester City ikke skulle bli fullstendig hektet av tittelkampen i Premier League, var de helt nødt til å slå West Bromwich hjemme på Etihad.

Pablo Zabaleta og Sergio Agüero sørget for at alt gikk etter planen. De to argentinerne fant begge veien til nettmaskene før ti minutter var spilt og ga City en 2-0-ledelse.

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst.

Men bare seks minutter senere var det plutselig spenning igjen da Graham Dorrans reduserte på elegant vis.

– Tre poeng som var viktig

City var imidlertid fast bestemt på ikke å gå på samme smell som mot Sunderland. Ti minutter før pause økte Martín Demichelis til 3-1 da han fikk stå helt alene på et hjørnespark. Det ble også kampens siste scoring.

Premier League: Tabell | Terminliste | Statistikk | Skader og karantener

– Manchester City så kampen ut. De trengte ikke flere scoringer. Målforskjellen har de på sin side uansett. Det var tre poeng som var viktig i kveld, sier TV 2s Premier League-ekspert, Trevor Morley.

– Jobben utført. Vi hadde noen gode perioder, så vi må ta med oss det positive. Vi kan fremdeles huske det vi opplevde for to år siden, og vi kan fremdeles hente motivasjon fra det. Dersom vi vinner de neste kampene, kan alt skje, sier Vincent Kompany etter kampen. 

– Nå må vi bare kjempe. Vi har troen, så nå skal vi prøve å vinne de neste kampene, legger Zabaleta til.

Silva måtte ut med skade

Men alt var ikke bare rosenrødt for de lyseblå. David Silva har slitt skade i ankelen, men halvveis i andre omgang fikk han seg en smell. Bekymrede City-fans måtte se spanjolen forlate banen på båre.

– David Silva er et stort tap, spesielt i kamper som mot Crystal Palace, som er neste motstander. Vi vet hvordan Tony Pulis liker å spille, og da trenger man boksåpnerne. De trenger ikke slike skader i innspurten, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Silva har et problem med ankelen, men vi skal se nærmere på det i morgen hvor alvorlig det er. Problemet er at han har spilt de andre kampene med den smerten, så for meg er det veldig vanskelig å si hvor alvorlig det der, sier Manuel Pellegrini etter kampen. City manageren kunne også bekrefte at Yaya Touré er tilbake til neste kamp.

USIKKER: David Silva måtte forlate banen på båre da han fikk en smell i ankelen. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
USIKKER: David Silva måtte forlate banen på båre da han fikk en smell i ankelen. Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Selv om West Bromwich trolig hadde budsjettert med tap i denne kampen uansett, kunne de også ha trengt tre poeng. De har kanskje én kamp til gode, men har bare en luke på tre poeng ned til nedrykksstreken.

– West Bromwich skal ha skryt. For meg ser de ikke ut som et lag som rykker ned. Jeg synes de spiller god fotball og har det som skal til for å holde seg, sier Morley. 

– Viste ikke troen

Seiere blåser altså nytt liv i titteldrømmen til Manchester City, som nå har seks poeng opp til Liverpool med én kamp mindre spilt. De er dermed helt avhengige av at laget fra Merseyside snubler i løpet av de siste kampene dersom de skal ha sjanse til å vinne Premier League.

– City må gjøre jobben selv, og de har ikke vist den formen som tilsier at de neste fire kampene blir en lek. Men de lå fem poeng bak Manchester United med fem runder igjen, og de snudde det da, sier Wikestad.

– Jeg ble ikke helt overbevist etter å ha sett det intervjuet med Kompany. Jeg følte ikke de viste helt den troen, sier Morley.

Palace med nøkkelrolle

Nå venter Crystal Palace i neste oppgjør for Manchester City. Tony Pulis' kan spille en nøkkelrolle i de siste rundene ettersom de skal møte både de lyseblå fra Manchester og deretter Liverpool. Men Palace er på trygg grunn med 43 poeng, noe som kan ha fått spillerne til å ta en litt tidlig sommerferie, tror Wikestad.

– De møter dem på et tidspunkt hvor det er litt beina på bordet. Samtidig er Pulis flink til å motivere, men jeg tror ikke de blir det store bananskallet som vi har trodd.

– Uansett hvordan du vil motivere dem, uansett hva manageren sier, står det ikke om liv og død. Man blir ikke bare motivert fordi det er Liverpool og Manchester City som kommer på besøk, mener Morley.

Lagoppstillingene

Manchester City (4-2-3-1): Hart, Zabaleta, Kompany (c), Demichelis, Clichy, Garcia, Fernandinho, Nasri, Silva (Milner 70), Dzeko (Kolarov 89), Agüero (Jovetic 66).
Benken: Pantilimon, Lescott, Richards, Kolarov, Milner, Negredo, Jovetic.

West Bromwich (4-2-3-1): Foster, Dawson, Olsson, Ridgewell, Jones, Amalfitano, Mulumbu (Morrison 84), Dorrans, Brunt (c), Sessegnon (Berahino 76), Vydra (Anichebe (60).
Benken: Myhill, Morrison, Anichebe, Yacob, Lugano, Berahino, Reid.