VILLMANNSKJØRING: UP-sjef Stein-Olaf Røberg anslår at mannen hadde en fart på over 170 kilometer i timen da han ble tatt. Foto: UP
VILLMANNSKJØRING: UP-sjef Stein-Olaf Røberg anslår at mannen hadde en fart på over 170 kilometer i timen da han ble tatt. Foto: UP

Her råkjører han i 159 km/t med datteren (5) i baksetet

En 32 år gammel mann kjørte sannsynligvis over 170 kilometer i timen - med femåringen i baksetet - da han ble stoppet på E6 ved Skjeberg mandag ettermiddag.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er lenge til han vil kjøre bil igjen. Det er ren og skjær egoisme som slår inn, og jeg er glad vi får ham ut av trafikken, sier distriktsleder for Utrykningspolitiet i Østfold og Follo politidistrikt, politioverbetjent Stein-Olaf Røberg til TV 2.

– Jenta fortjener bedre

Han er rystet over mannens råkjøring, og spesielt at han setter datteren på fem år i stor fare.

RYSTET: UP-sjef i Østfold og Follo, Stein-Olaf Røberg. Foto: Politiet
RYSTET: UP-sjef i Østfold og Follo, Stein-Olaf Røberg. Foto: Politiet

– Den unge jenta fortjener bedre. Han risikerer ikke bare sitt eget liv, men også hennes og andre uskyldige menneskers liv, sier Røberg. 

Ettersom det var gjennomsnittsfarten til bilen som ble målt, anslår UP-sjefen at han holdt en fart på over 170 kilometer i timen - på en strekning som hadde en fartsgrense på 100.

– Da beveger han seg i nesten 50 meter i sekundet. Hvis noe skulle skje foran han, så er det svært dårlige odds for å unngå en ulykke, sier han.  

UP-sjefen mener det er stor sannsynlighet for at mannen nå må møte i retten. Han risikerer også fengselsstraff for råkjøringen. 

Et lignende tilfelle i uken

Denne type villmannskjøring er imidlertid ikke sjelden kost for UP.

– Vi har dessverre rundt ett slikt tilfelle i uken. Vi hører mange type unnskyldninger som fartsblindhet, og at de skal rekke noe. Disse biter ikke på oss, forklarer han. 

Nå som snøen er av veiene og mange skal hjem fra påske, oppfordrer Røberg fartsglade nordmenn om å besinne seg.

– Husk at uskyldige blir dratt med. Det vil være forferdelig å ende sine dager i en bilulykke etter en flott påskeferie, sier han.