– Store sjanser for at jeg sykler Tour de France

Fjorårets debut ga mersmak for Lars Petter Nordhaug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maastricht (TV 2): Det meste tyder på at Lars Petter Nordhaug blir en av Belkins utvalgte menn i sommerens Tour de France. Seinere denne uken skal han i samtaler med Belkin-ledelsen. Da legges slagplanen for tiden etter Tour of Norway i slutten av mai.

- Det er nok store sjanser for at jeg kjører Tour de France i år også. Jeg ligger an til å kjøre hvis jeg ønsker det selv. Da blir det neste hovedfokus, sier Nordhaug to dager før Fleche Wallonne.

Se La Fleche Wallonne på TV 2 og tv2sumo.no onsdag klokken 13.30!

- Mollema stoler på meg
Valget står mellom å være hjelperytter i Tour de France eller å stå over rittet for å få sjansen som leder i andre ritt. Nordhaug er ikke i tvil om hva som frister mest.

- Jeg har nok mest lyst til å kjøre Tour de France, smiler han.

I fjor debuterte han i Tour de France-sammenheng. Det ga mersmak, forteller Tønsberg-gutten.

- Jeg kunne ikke forestille meg hvor stort det var. Jeg har lyst til å være med igjen, sier Nordhaug og ramser opp grunnene til at han bør være en del av Belkin-laget i sommer.

- Jeg er blant de sterkeste på laget i kupert terreng. Jeg har vist ved mange anledninger at jeg er god til å hjelpe Bauke Mollema. Han stoler på meg. Vi har ikke så mange andre i laget som kan gjøre den samme jobben. Jeg tror også de vil ha meg med fordi de vet at jeg er en type som kan være med å kjempe om å vinne en etappe, sier Nordhaug.

- En av "the good guys"
Tidligere i vinter ble det spekulert i om Belkin vil sende et lag kun bestående av nederlendere til Touren. Det avviser manager Richard Plugge.

- Lars Petter er definitivt med i diskusjonen. Han er en av "the good guys", forteller Plugge.

TIL FRANKRIKE: Lars Petter Nordhaug, her sammen med Belkin-kaptein Bauke Mollema, tror han får kjøre Tour de France hvis han ønsker det selv.
TIL FRANKRIKE: Lars Petter Nordhaug, her sammen med Belkin-kaptein Bauke Mollema, tror han får kjøre Tour de France hvis han ønsker det selv.

Belkin-sjefen skal i kontraktsforhandlinger med Nordhaug utover våren og sommeren. Nordhaugs kontrakt løper nemlig ut etter inneværende sesong. Plugge ser bak resultatene når han skal vurdere Nordhaugs situasjon.

- Det kommer an på hvordan han jobber og hva han gjør. Det handler ikke bare om resultater. Vi ønsker selvsagt å vinne, men det handler også om rollen i laget. For eksempel var rollen Lars Petter hadde i Tour de France i fjor stor og viktig, understreker han.

Selv er Nordhaug lite snakkesalig om hvor han sykler neste sesong.

- Det får vi se på. Ingen kommentar, sier han lurt.