PØLSE I BRØD: Pølse med frakk er en yndling blant barna, og den er lett å tilberede på grillen. Foto: MENY
PØLSE I BRØD: Pølse med frakk er en yndling blant barna, og den er lett å tilberede på grillen. Foto: MENY

Slik lager du festmaten barna vil elske

Få med barna på grillingen med disse enkle tipsene fra «Norges Grillmester»-ekspertene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barna synes det er stas å være med å lage mat, og hvem står vel i mot fristelsen når det er fisk til middag og man kan fylle skattekisten selv?

Fruktspyd eller grønnsaksspyd er både sunt og godt, og pølse med frakk er en skikkelig slager. Barna er ofte mer altetende enn man tror, bare de blir involvert.

Grillet frukt med sjokoladesaus går rett hjem hos barna. Foto: Stian Broch/Grilleriet
Grillet frukt med sjokoladesaus går rett hjem hos barna. Foto: Stian Broch/Grilleriet

Barn elsker forskjellige former og farge, så benytt muligheten til å la barna bidra på kjøkkenet. Involverer du barna, er det ikke engang sikkert at du trenger å legge til rette for «barnemat». 

Barnas skattekiste 

Lag en skattekiste av folie (dobbel folie i bunnen), og fyll med alskens godt fra havet. Steinbit, torsk, laks. ørret, reker, blåskjell eller sei. Kutt opp forskjellige grønnsaker og kokte poteter eller ris, la barna plukke selv.

Topp gjerne med en klatt smør eller to, litt finhakkede urter eller pesto, barna kan også få en klunk eplejuice i pakken, og ikke glem litt salt og pepper. 

Stekes på direkte varme på grillen i 10 – 20 minutter avhengig av hvor full pakken er! 

Fisken er klar når den flaker seg når du trykker lett på den. 

«Pølse med frakk»

Lag pølsebrødet selv, og server en sikker vinner til barna. Foto: MENY
Lag pølsebrødet selv, og server en sikker vinner til barna. Foto: MENY

Alt kan tres på en pinne. Små kjøttboller, kyllingfilet eller klassikeren over de alle, pølser! 

Tre pølsene på spydet og kle de med pinnebrød så er suksessen et faktum.

8 stk pølser

Deig: 

4 dl mel 

0,5 ts salt 

2 ts sukker 

2 ts bakepulver 

5 ss smeltet smør 

1,5 dl vann

Fremgangsmåte:

1. Bland de tørre ingrediensene. 

2. Rør inn vann og smeltet smør, litt etter litt. Elt sammen til en glatt deig. 

Fruktspyd i alle farger ser innbydende ut, og smaker fantastisk godt. Foto: Bama
Fruktspyd i alle farger ser innbydende ut, og smaker fantastisk godt. Foto: Bama

3. Det kan være lurt å gni litt olje på deigen før du putter den i en brødpose, for å hindre at den klistrer seg fast. 

4. Tre pølsa på et spyd og tvinn deigen rundt pølsa. Grill over varmen på grillen til deigen får en gyllen farge. Det kan være lurt å ikke holde den for tett innpå varmen, da deigen fort kan bli brent. 

5. Ikke bare for barna! Her kan du også være kreativ og bytte ut grillpølsa med en mer spennende variant, bytt ut deler av melet med grovere typer, eller du kan tilsette hvitløk, hakkede soltørkede tomater, oliven eller annet godt for å gjøre brødet mer spennende. 

Fruktspyd 

La barna tre frukt på spydet. En rask runde på glovarm grill henter frem spennende smaker i frukten. 

Server gjerne med en skål vaniljekesam eller en god fløteis.

Alle oppskrifter og tips er utarbeidet av: Kjøkkensjef Jan Dahdji, Grilleriet og Espen Lie, MENY.