FERDIG: Manchester United-manager, David Moyes, kommer til å få sparken, hevder flere engelske aviser. Foto: Scanpix.
FERDIG: Manchester United-manager, David Moyes, kommer til å få sparken, hevder flere engelske aviser. Foto: Scanpix.

– Moyes ferdig som United-manager

Flere engelske storaviser hevder Manchester United kommer til å kvitte seg med David Moyes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge flere engelske storaviser, blant annet The Guardian, kommer David Moyes til å få sparken som Manchester United-manager.

Avisen skriver at klubbens eiere, Glazer-familien, og vise-president, Ed Woodward, diskuterer hans fremtid.

Manchester United tapte 0-2 for Moyes' gamleklubb Everton søndag ettermiddag, og det er bare den siste av flere grunner til at de nå har mistet tålmodigheten til skotten. Hovedgrunnen skal være at styret mener laget ikke har spilt god nok fotball denne sesongen.

I utgangspunktet vil klubben vente til etter sesongen med å gi Moyes fyken, men The Telegraph skriver at det ikke er sikkert at skotten sitter på trenerbenken mot Norwich kommende helg. I så fall skal Ryan Giggs lede laget de siste kampene.

TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad var ikke nevneverdig overrasket da meldingene om at Moyes' tid på Old Trafford nå ser ut til å være over.

– Søndag sa jeg at det neimen ikke var sikkert at han var United-manager om én uke, kommer det fra Wikestad.

– Ikke rett mann

I likhet med United-fans over hele verden tror han ikke at David Moyes er rett mann for den mektige Manchester-klubben.

– Han er ikke rett mann. Han har en filosofi som fungerte godt i Everton, men i United har han ikke evnet å sette sammen et lag som kan styre kamper. Og det er det som forventes. Han har spilt med 51 (!) unike ellevere denne sesongen, poengterer kommentatoren.

Wikestad tror det faktum at Machester United også teoretisk mistet muligheten til å kvalifisere seg til neste års Champions League etter gårsdagens tap også kan ha fått begeret til å renne over for klubbledelsen.

– Det blir bare spekulasjoner, men det kan kanskje ha vært dråpen. Jeg sa før sesongen at United kom til å ha tålmodighet med Moyes. Men også at de ikke kom til å tåle å havne utenfor topp fire.

FEIL MANN: Under kampen mot Aston Villa fløy United-fansen fly over stadion med banneret «Wrong one - Moyes out» bak. Foto: Scanpix.
FEIL MANN: Under kampen mot Aston Villa fløy United-fansen fly over stadion med banneret «Wrong one - Moyes out» bak. Foto: Scanpix.

– Hva skjer hvis Moyes nå faktisk er ferdig?

– Da starter arbeidet med å få inn en manager som forstår hva det går i. Manchester United er en verdensklubb. De trenger en tydelig leder som har de rette ferdighetene i forhold til taktikk og alt det andre som følger med en slik jobb, sier Wikestad.

1,5 milliarder i overgangsmidler

Ifølge The Guardian har Moyes vært under lupen siden 0-3-tapet for Liverpool.

Det har også lenge blitt skrevet at Moyes vil få 1,5 milliarder kroner til å kjøpe spillere og forsterke laget i sommer, men nå skal styret være i tvil om Moyes er rett mann til å forvalte disse pengene riktig.

Da Moyes fikk jobben etter Sir Alex Ferguson, signerte han en seksårskontrakt med håp om at stabiliteten klubben har hatt de siste 20 årene skulle fortsette, men slik ser det ikke ut til å bli.

Navn som har blitt nevnt som mulige erstattere er Borussia Dortmund-trener, Jürgen Klopp, Atlético Madrids Diego Simeone, PSGs Lauren Blanc og Nederlands landslagssjef, Louis van Gaal.

Manchester United har nå tre hjemmekamper mot Norwich, Sunderland og Hull City igjen, før de avslutter mot Southampton i siste serierunde.

Er det riktig å sparke David Moyes? Ta diskusjonen i kommentarfeltet.