Endelig klarte Viking å sette naboen på plass

Tok sin første seier mot Haugesund på åtte kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking - Haugesund 2-0

Med fem islendinger i startoppstillingen kunne Viking juble for tre poeng mot Haugesund for første gang på åtte kamper.

Superinnbytter Jon Dadi Bödvarsson har scoret alle Vikings mål denne sesongen, og mot Haugesund fikk han endelig starte.

Tror på medalje

Denne gangen måtte han gå målløs av banen, men likevel var det to islendinger som scoret målene. Sverrir Ingi Ingason ga Viking ledelsen før Steinthór Thorsteinsson scoret det som ble kampens siste like før pause.

Tippeligaen: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Det var en viktig seier. Viking har ikke slått Haugesund på lenge, så det var deilig å vinne på hjemmebane, sier Thosteinsson til TV 2 etter kampen. 

– Det er ikke viktig hvem som scorer, men det er alltid godt å score.

Seieren sendte Viking opp på tabelltopp, men flere av rivalene spiller naturligvis senere mandag. Sesongstarten har uansett fått dem til å tro på medalje.

– Vi har tro på det innad i gruppen, men det er viktig at vi ikke slipper oss nedpå. Hvis vi har den samme innstillingen som i dag, kan vi slå hvem som helst, tror Yann-Erik de Lanlay.

Nedrykkstempo

Viking kunne fort ha vunnet med mer enn to mål og dominerte det meste mot naborivalene. For Haugesunds del fortsatte den svake formen.

– I dag var det klasseforskjell på lagene rett og slett. Vi evnet ikke å holde på ballen og mistet den nesten før vi fikk den. Vi hadde mer enn å stri med og taper fullt fortjent, sier Per Morten Kristiansen til TV 2.

– Det er litt bekymringsfullt. Jeg tror ikke vi skal snakke om bronsen. Det blir knalltøft å leve opp til den. Nå må vi komme oss opp på tabellen.

– To poeng på fire kamper er bekymringsfullt. Det er nedrykkstempo. Vi henger så lang etter de andre lagene, så vi rett og slett gjøre et godt stykke arbeid i tiden fremover, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Allerede etter to minutter var hjemmelaget nære ved å ta ledelsen da de Lanlay traff stolpen. Ti minutter var spilt da samme mann fintet seg inn i boksen til bortelaget og gikk i bakken. Viking ropte på straffe, men dommeren vinket spillet videre.

Det voldsomme presset fra vertene fortsatte, og etter 25 minutter fikk den endelig betalt. Med fem islendinger på laget fra start var det ikke overraskende at det var en mann fra sagaøya som ga Viking ledelsen. 

Sverrir Ingi Ingason fyrte av et skudd Per Morten Kristiansen fikk en hånd på, men ikke tilstrekkelig til å holde buret rent.

Gjorde det selv

Med fem minutter igjen til pause dro Steinthór Thorsteinsson seg innover fra venstre. På tribunen ropte de skyt, og islendingen lystret. Med høyrefoten plasserte han ballen i lengste hjørne og sørget for 2-0-ledelse til pause.

– Det er vel kanskje det som har vært litt av problemet mitt. Jeg vil alltid at noen andre skal få score, men de første fem gangene scoret vi ikke, så da prøvde jeg selv, sier Thorsteinsson.

Etter hvilen fortsatte dominansen til Viking. Nærmest var Björn Daníel Sverrison da timen var spilt. Skuddet var hardt, men Haugesunds sisteskanse fikk stoppet det.

Kunne vært mer

Drøye ti minutter senere falt ballen til Vidar Nisja, som kom på løp bakerst i feltet. 27-åringen dro til på volley, men Kristiansen kunne kontrollere skuddet over mål.

Viking skapte flere gode muligheter til å øke ledelsen etter dette, og nærmest kom André Danielsen like før slutt. Høyrebacken gikk på et helhjertet løp og forsøkte seg på volley, men ballen gikk på tvers av mål og utenfor.

Hjemmelaget klarte aldri å finne nettmaskene flere ganger, men spiller nok liten rolle ettersom dette var deres første seier mot naborivalene siden mai 2010.

Haugesund må dermed vente enda lenger på sin første seier denne sesongen.