Skremte vettet av småbarnsforeldre med falsk kidnapping

En liten gutt som satt og lekte i parken ble plutselig tatt av maskert mann. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stemningen i parken i Sequim i Washington var fredelig og fin. En liten gutt satt på en benk og lekte, mens andre barn og voksne var like i nærheten.

Plutselig kom en liten varebil kjørende, og en maskert mann hoppet ut. Han løp bort til gutten på benken og dro han med seg inn i bilen. Forskrekkede voksne fikk panikk, og var sikre på at de akkurat hadde vært vitner til en grusom barnekidnapping.

Ingen visste at den maskerte mannen var barnets far, og at hele episoden ble filmet. (Videoen ser du øverst i artikkelen.)

Meningen med stuntet var å advare folk, og få dem til å holde øynene oppe for bortføringer.

– Vi lagde videoen for å advare, og for å vise hvordan en bortføring kan være, sier en av de to mennene bak videoen til Peninsula Daily News.

I videoen starter de med at alle voksne må snakke med barna sine om bortføringer, hva de må passe seg for og de presiserer at ingen barn ble skadet under innspillingen. 

Mennene i varebilen dro tilbake til parken etterpå for å fortelle at kidnappingen var en spøk, men spøken falt virkelig ikke i smak hos de voksne i parken. (Se hvor rasende de voksne ble i videoen øverst i artikkelen.) 

Et av øyenvitnene, Tiffany Barnett, løp etter varebilen så langt hun orket, i et forsøk på å notere bilens registreringsnummer.

– Jeg skalv og skrek mens jeg løp etter bilen, forteller Barnett til nyhetsbyrået AP.

Da hun fikk vite at kidnappingen var falsk, sier hun det føltes som et slag i ansiktet.

På videoskapernes Facebook-side har det haglet inn med rasende kommentarer, og en av mennene sier til den lokale tv-stasjonen KCPQ-TV, kanal 13, at de ikke forventet at folk skulle bli så sinte. 

Hva synes du om stuntet? Si din mening nederst i saken!

Politiet ble varslet om innspillingen kort tid før den fant sted. Like etterpå sa politiet at de ville vurdere om saken skulle få et rettslig etterspill. 

En av videoskaperene, Jason Holden, sier til TV 2 at de har vært i kontakt med politiet, men de vil ikke bli siktet for noe lovbrudd.