TV 2 skal filme Norge fra luften

I løpet av tre uker skal du få se Norge slik du aldri har gjort før.

18. mai sender TV 2 og Avinor opp et helikopter for å filme det villeste og vakreste av fjell, fjord, by og land i Norge.

Den unike reisen skal sendes hver dag på TV2.no med Arne Hjeltnes som reisefølge, og først 5. juni parkerer helikopteret igjen. Hele reiseruten kan du se her.

– Dette blir et av de morsomste prosjektene vi har gjort noen gang. Vi vet ikke helt hva vi går til, men vi ser at dette kan bli rasende godt TV. Dette blir noe helt unikt som trolig ikke er gjort før i verdenssammenheng. Dette vil gå verden rundt, sier nyhets- og sportsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther.

Følg «Fly med oss» på Facebook!

Slik blir «Fly med oss» på TV2.no - se video over saken!

360-kamera

Helikopteret som skal brukes for å fly fra Kristiansand lufthavn i sør til Honningsvåg lufthavn i nord er spesialutrustet for formålet og fullastet med avansert teknologi. 

Hele reisen vil bli vist i TV2.nos livesenter og filmes også med 360-kamera slik at du selv kan styre bildet den retningen du vil se.

– Vi har opplevd et fantastisk engasjement, dette vil det norske folk være med på. Det vil skje utrolig mye spennende under denne reisen, lover Årsæther og oppfordrer folk til å finne på sprell og tipse TV 2 om ting som skjer på ruten.

I tillegg til over 90 timer flyvideo på TV2.no, blir det sendinger på TV 2 mandag-torsdag klokken 22.40 og søndager klokken 21.40 i perioden.

– Unikt prosjekt

Tirsdag ble TV 2s storsatsing lansert på Gardermoen og Arne Hjeltnes tok også en prøvetur i helikopteret. Han fortalte foran pressen at han gleder seg til reisen.

– Det er snart to år siden vi hadde denne ideen, nå er det klart. Det blir tre uker med en helt unik opplevelse. Jeg gleder meg til å være i helikopteret hver dag, sier Hjeltnes.

- UNIKT PROSJEKT: Konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen, programleder ArneHjeltnes og nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther lanserte «Fly med oss» på Gardermoen tirsdag. De beskriver prosjektet som unikt i verdenssammenheng. Foto: Espen Solli
- UNIKT PROSJEKT: Konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen, programleder ArneHjeltnes og nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther lanserte «Fly med oss» på Gardermoen tirsdag. De beskriver prosjektet som unikt i verdenssammenheng. Foto: Espen Solli

– Ferden starter jo mens landet er på sitt aller flotteste, når alt er blitt grønt, blomstringen er i gang og fjelltoppene er hvite. Dette er ikke noe som bare vi i Norge har gleden av å få følge med på, det skal være åpent for hele verden og vil være unik reklame for landet.

I tillegg til å vise frem landet fra lufta, skal Arne Hjeltnes ned på bakken for å snakke med lokale folk og blant annet smake lokal mat.

50 flyplasser

Ideen til prosjektet kom opprinnelig fra Hjeltnes og Creuna, hvor han til daglig er administrerende direktør. 

Avinor driver 46 av landets flyplasser og er en viktig støttespiller for gjennomføringen av «Fly med oss». Totalt skal TV 2 innom 50 flyplasser.

– Vi viser i «Fly med oss» frem den rolle våre lufthavner har for utviklingen av landet. Vi gleder oss til reisen, og ønsker velkommen til våre lufthavner gjennom samarbeidet med TV 2, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.