Jublet seg hese for 3-0-seier over Ulf

Kjetil Rekdal er likevel bekymret når han beskriver Vålerengas situasjon i 2014: – Vi har bare begynt på tilbaketuren for å ta igjen det tapte, sier treneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ullevaal stadion/Bergen (TV 2): 

Vålerenga - Sandnes Ulf 3-0

Videosammendrag av kampen i videovinduet øverst.

Drøye 9000 tilskuere så Vålerenga ta sin andre seier for sesongen da de banket Sandnes Ulf 3-0 på Ullevål.

- Begynt på tilbaketuren

VIF-trener Kjetil Rekdal var en fornøyd herremann etter kampslutt, men påpeker at sjansene må settes om det skal bli en vane med trepoengere framover.

- Vi håper det, men det er små marginer. En annen dag går den store Ulf-sjansen inn, mens en tredje dag går alle våre tre svære sjanser alene med keeper inn og vi leder 3-0 til pause og dreper kampen. 

- Den Langer-redninga på 0-0 var ganske magisk?

- Ja, den var det. Men jeg tror han islendingen deres hadde et par bra redninger også.

Rekdal har likevel en bekymret mine når han snakker om hvordan han ser for seg Vålerenga i 2014.

- Vålerenga hører i utgangspunktet hjemme i toppen hvis du ser på beliggenhet og potensiale, men det har vært gjort veldig mye dumt i mange år og klubben har havnet i et uføre som er vanskelig å komme ut av, proklamerer han.

- Vi har måtte foreta masse lønnskutt, og vi har fortsatt en økonomi som er truet for å si det mildt. Vi må utvikle spillere nå. Klart, spiller vi som i dag på Ullevaal, så tror jeg det hjelper, men vi har en lang vei å gå for å ta igjen de andre byene. Vi har i alle fall begynt på tilbaketuren, konstaterer Rekdal.

Første for VIF

Mot Sandnes Ulf var det likevel mye å glede seg over, og tidvis flott angrepsspill. Niklas Gunnarsson noterte seg for sitt første i blått da han kontrollert satte inn 3-0-målet som avgjorde kampen.

- Ja, det var deilig ass. Jeg har scoret en del mål mot Sandnes Ulf, det er det laget jeg scorer mot, sier en hes Gunnarsson til TV 2 i det Ullevaal stadion er i ferd med å tømmes for folk.

- Det var en del skriking i garderoben, må innrømme det - det var deilig. Vi hadde følelsen at det var dagen selv om vi sløste en del sjanser og keeperen deres var god. Det betyr mye for meg å få mitt første for Vålerenga, og foran Klanen - de gir oss fantastisk støtte i dag.

Nedtrykte rogalendigner

I gjengen fra Rogaland var det lite å juble for, etter å ha kastet bort to store muligheter på stillingen 0-0, så Oslo-klubben seg aldri tilbake etter at Vidar Örn Kjartansson satte inn sitt fjerde for året på overtid av 1. omgang.

- Vålerenga kunne ledet tidlig i kampen, de var på fra start, men vi hadde en god keeper. Så får vi to store sjanser, klarer ikke å utnytte dem, og når Vålerenga får 1-0 like før pause er det forsmedelig, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til TV 2.

- Hvor ødeleggende var den for moralen i pausen?

- Jeg følte den var god, vi gikk ut og fikk en grei start på 2. omgang, men så får de to kjappe mål og da var det game over. Den siste halvtimen kontrollerer Vålerenga og det ser ut som vi har gitt opp.

- Lufta hadde gått ut av ballongen, men vi skal reise oss - det har vi gjort mange ganger før. På hjemmebane har vi tatt ledelsen to ganger, men ikke stått løpet ut, det skal vi gjøre i neste runde mot Molde, sier Andersen.

Festfotball i tre minutter

Spesielt dagens Enga-innbyttere var avgjørende for at Sandnes Ulf måtte dra vestover med null mål og null poeng i bagasjen. Rasmus Lindkvist og 18 år gamle Hermann Stengel kom inn og sørget for at hjemmelaget dominerte fullstendig i kampens siste halvtime. Men i 1. omgang hadde Sandnes Ulf nok av sjanser til å gå opp i ledelsen.

Etter noen jevnspilte åpningsminutter, var det hjemmelaget som stod for den første målsjansen. Morten Berre mottok ballen på høyrekanten, og spilte fri Ghayas Zahid. 19-åringen tverrvendte og fikk avsluttet, men Halldórsson i Sandes Ulf-målet reddet greit.

Tre minutter seinere ble Halldórsson igjen Ulfs redningsmann da han avverget  forsøket fra Vidar Örn Kjartansson, som kom helt alene med Ulf-keeperen.

Scoring på overtid i 1. omgang
Utover omgangen kom gjesten fra vest noe mer med, og i det 23. minuttet kunne Marius Helle gitt vertene en kalddusj, men stupheadingen fra spissen ble reddet på streken av Michael Langer.

Etter ennå en stor mulighet til gjestene noen minutter før hvilen, smalt det i andre enden av banen. Kaptein Christian Grindheim fintet lekkert vekk en Ulf-forsvarer, før han sendte Kjartansson gjennom inne i 16-meteren. Islendingen mottok ballen, før han skrudde den videre i nærmeste kryss til 1-0 og stormende jubel blant hjemmefansen. Like etter blåste dommer Kristoffer Helgerud i fløyten, og dermed var det hjemmelaget som kunne smile bredest på vei ut i garderoben.

Kontrollerte inn seieren
Da timen var spilt var det  hjemmelagets innbytteres tur til å gjøre livet surt for Sandes Ulf. Stengel sentret ned til Lindkvist som satte ballen klinisk forbi Halldórsson og inn i det høyre hjørnet til 2-0.

To minutter seinere vartet 1. omgangs målscorer opp med målgivende pasning, da han sentret gjennom til Niklas Gunnarsson som var sikker som banken alene mot Halldórsson og klinket inn 3-0.

Flere mål ble det ikke i hovedstaden og dermed endte det altså 3-0 til Vålerenga.

Slik startet lagene:
Vålerenga (4-2-3-1): Langer; Gunnarsson, Larsen, Muri, Mathisen (Fredheim Holm 71.); Nilsen, Grindheim; Zahid, Berre (Stengel 54.), Calvo (Lindkvist 46.); Kjartansson.
Sandes Ulf (4-4-2): Haldórsson; Pepa, Frejd (Jaiteh 46.), Decamps, Sola; Lennon, Skjølsvik, Raskaj, Martin (Midtsjø 82.); Helle (Langås 59.), Rubio.