FRYKTER FOR ANTIDOPING-ARBEIDET: Sir Craig Reedie er ikke imponert av jobben som gjøres i Rio. AFP PHOTO / ALEXANDER JOE
FRYKTER FOR ANTIDOPING-ARBEIDET: Sir Craig Reedie er ikke imponert av jobben som gjøres i Rio. AFP PHOTO / ALEXANDER JOE

Byggetrøbbel i Rio skader dopingtestingen

Sir Craig Reedie, presidenten i Verdens antidopingbyrå (WADA), tror ikke antidopingarbeidet i Rio-OL kan bli av samme standard som det var i London i 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er problemene med byggingen av anlegg og fasiliteter som skaper problemer i Rio, også for dopingtesterne, for det laboratoriet som skulle ta seg av testingen av dopingprøver avlagt i Rio-OL er rett og slett ikke godkjent av WADA. Det er ikke effektivt nok.

Nyheten om at dopingprøvene fra sommerens fotball-VM skal testes av laboratoriet i Lausanne, understreker bare de problemene og utfordringene WADA stå overfor når det gjelder OL om vel to år.

Det er manglende utstyr i Brasil som gjør at Lausanne må overta laboratorietestingen for fotball-VM.

Nå sier WADA-president Reedie at antidopingarbeidet i Brasil blir reorganisert. Han er derfor optimist med tanke på å få til en god organisasjon og et godt opplegg for testingen i forbindelse med OL, men sikker kan han ikke være.

– Det kommer i alle fall til å bli vanskelig å leve opp til den standarden som ble satt for dopingtestingen under London-OL for to år siden, medgir Reedie. (©NTB)