VRAKET: Nicki Bille Nielsen er ikke i Rosenborgs tropp mot Bodø/Glimt.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VRAKET: Nicki Bille Nielsen er ikke i Rosenborgs tropp mot Bodø/Glimt. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Hoftun om Nicki Bille: – Han mener det ikke er riktig fremstilt

Nicki Bille Nielsen vrakes etter å ha blitt arrestert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ny disiplinærsak med Nicki Bille Nielsen var ikke det Rosenborg drømte om etter påskeferien.

–  Det er jo litt dumt at vi får sånne saker igjen. Det er dessverre ikke første gang. Det er ikke noe vi ønsker, sier styreleder Ivar Koteng til TV 2.

– Alvorlig

Dansken er nå vraket fra Rosenborgs tropp til kveldens kamp mot Bodø/Glimt, bekrefter klubben i en pressemelding.

– Vi føler det er riktig i situasjonen som er oppstått. Når man er involvert med politiet i København er det alvorlig. Vi dømmer ikke Nicki, men må finne ut hva som har skjedd, sier Erik Hoftun til TV 2.

Ifølge Rosenborgs sportslige leder er det stort sprik i Nicki Billes forklaring og det som er kommet frem i media.

– Det er en situasjon som vi selvfølgelig ikke ønsker skal oppstå. Alle hendelser der politiet er involvert er alvorlig. Vi må skaffe oss informasjon. Nå har vi hørt Nickis versjon, og så får vi kontakte politiet i København, sier Hoftun.

– Han tar det tungt

I fjor høst ble det uttalt fra Rosenborg-hold at Nicki Bille var ferdig i klubben dersom han var involvert i bråk igjen, og ifølge Hoftun står RBK inne for den uttalelsen.

– Det står vi fortsatt for, men nå er det viktigste å finne ut hva som har skjedd. Vi har info fra Nicki og media, sier han.

Ifølge Hoftun har RBKs danske angriper det tøft nå.

– Han tar det selvfølgelig tungt. Han mener det ikke er riktig fremstilt i media. Han hadde lyst til å dra til Bodø i dag og spille, sier den tidligere stopperklippen.

– Ikke bra for klubben

TV 2-ekspert Mini mener Rosenborg gjør rett i vrake Nielsen.

– Sist det var trøbbel med ham, var det to dager før kamp. Da tok de ham med. Da var det riktig med tanke på personen Nicki Bille. Men denne gangen mener jeg det blir riktig ikke å ta ham med. Det blir bare støy rundt laget, sier han.

Han mener det viktigste nå er at Rosenborg får klarhet i hva som faktisk har skjedd.

– Det er noe som har skjedd her. Det er ikke bra for klubben. Sånn jeg forstod det, så har han en annen versjon enn det som sto i avisen. Jeg er i hvert fall ikke klar til å hugge hodet av noen før jeg vet hva som faktisk har skjedd, sier Mini.

– Skal ikke se bort fra at de kan terminere kontrakten

TV 2-eksperten er usikker på om Rosenborg faktisk kan terminere kontrakten dersom det viser seg at versjonen som er fremkommet i danske medier stemmer, og mener Rosenborg da uansett vil ha et stort dilemma.

– Du skal ikke se bort fra at de kan terminere kontrakten. Men han er en av de beste spissene deres. Han er en den spissen som har vært i best form. Og han kostet noen millioner. Jeg vet ikke om de vil kaste det bort så enkelt. Det er ting klubben må veie opp mot skaden han gjør på Rosenborgs renomé. Uansett så er det ikke gunstig for verken Bille eller Rosenborg.

– Dette trenger vi ikke

Styreleder Koteng har ikke fått satt seg inn i saken og vil derfor ikke si noe konkret om den.

– Saken er veldig ny for meg. Så jeg har ingen oversikt over hva som har skjedd. Så det har jeg ikke noe grunnlag for å uttale meg om ennå, forklarer han.

– Hva var din første reaksjon da du hørte om det?

– Reaksjonen var at dette trenger vi ikke. Vi håper jo at ting skal bli bedre, og det har det jo vært en stund også, forteller styrelederen.

– Må gjøre en grundig jobb

Bille Nielsen fikk en siste sjanse av Rosenborg da han havnet på glattcelle før en kamp mot Sarpsborg i fjor. Men Koteng vil ikke si noe om danskens fremtid i klubben.

– Det vil jeg ikke kommentere. Vi må gjøre en grundig jobb før vi uttaler oss om det, sier han.

Bille Nielsen var i utgangspunktet i troppen til mandagens kamp mot Bodø/Glimt, og styrelederen visste ikke om episoden ville få konsekvenser for ham.

– Det vet ikke jeg noe om. Det legger jeg meg heller ikke bort i. Vi må være faktaorientert, sier Koteng.