FRISPARK-SCORING: Lionel Messi reddet Barcelona hjemme mot Athletic Bilbao..  REUTERS/Albert Gea
FRISPARK-SCORING: Lionel Messi reddet Barcelona hjemme mot Athletic Bilbao.. REUTERS/Albert Gea

Messi holdt liv i Barcelonas gullhåp

Barcelona var igjen i trøbbel, men søndag klarte storklubben å slå tilbake og vant 2-1 over Athletic Bilbao. Lionel Messi ble matchvinner med en frisparkperle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seieren var svært viktig for katalanerne etter tre strake tap i ulike turneringer. Scoringer av Pedro Rodriguez og Lionel Messi snudde kampen som gjør at Barcelona fortsatt har et håp om å forsvare det spanske seriemesterskapet.

Men krisen i Barcelona var bare 20 minutter unna å bli enda verre. Hjemmelaget slet med presisjonen og sløste flere kjempesjanser som burde gitt mål.

Aritz Aduriz lyktes derimot da han tok Athletic Bilbao i ledelsen fem minutter ut i annen omgang. Baskeren utnyttet en forsvarsfeil og plasserte ballen i lengste hjørne. Før pause satte Aduriz et brassespark i tverrliggeren.

Igjen hadde Barcelona havnet bakpå, men i motsetning til de nylige 0-1-tapene mot Atlético Madrid (mesterliga) og Granada (serie), klarte laget å svare. Pedro utlignet etter 72 minutter, mens Messi like etterpå ble matchvinner med flott frisparkmål.

Barcelona er fire poeng bak Atlético Madrid når fire kamper gjenstår. Katalanerne møter Atlético i siste serierunde, men de er avhengig av at gullrivalen går på minst ett poengtap før lagene møtes på Camp Nou. (©NTB)