FLYULYKKE: Et helikopter kretser over området hvor flyet styrtet søndag. Foto: AFP
FLYULYKKE: Et helikopter kretser over området hvor flyet styrtet søndag. Foto: AFP

Åtte mistet livet i flystyrt i Finland

Åtte fallskjermhoppere omkom da et småfly styrtet i Finland. Piloten og to til klarte å hoppe ut i tide.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var elleve personer – ti fallskjermhoppere og én pilot – om bord i flyet da ulykken skjedde klokken 15.30 søndag ettermiddag ved Jämijärvi.

Alle de omkomne ble funnet inne i flyet, mens tre personer reddet livet ved å hoppe ut fra flyet i fallskjerm, opplyser politiet.

Tre personer ble raskt funnet omkommet, mens tre senere ble funnet i live og brakt til sykehus, opplyser innsatsleder for flyulykker ved den finske redningssentralen, Ismo Aaltonen.

Store redningsmannskaper deltok i letingen etter overlevende søndag ettermiddag.

Ulykken skjedde rundt ti mil nord for Tammerfors vest i Finland. Jämijärvi har en flystripe og er et sentrum for fallskjermhopping, skriver finske medier.

Ifølge Aaltonen var alle om bord i ulykkesflyet iført fallskjermer.

Det var piloten og to av passasjerene som greide å hoppe ut av flyet og løse ut fallskjermene. De ligger på sykehus, men er ikke alvorlig skadd.

– Flyet har falt fra stor høyde og kan være en av de verste ulykkene i Finland på mange år, sier Ismo Aaltonen fra den finske ulykkeskommisjonen til den finske statskringkasteren YLE.

Den finske regjeringen har uttrykt offentlig kondolanse i anledning ulykken. 

Flyet var av typen Compair 8 og ble bygd i 2009. Ifølge avisen Aamulehti var samtlige om bord fra Birkaland, like nord for Tampere. (TV 2/NTB)