Arsenal valset over Hull

Arsenal hadde svært få problemer med å slå Hull i dagens oppgjør på KC Stadium. Ramsey scoret ett og Podolski scoret to i Arsenals svært komfortable 3-0-seier. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal setter Everton under kraftig press etter en dominant 3-0-seier over Hull City.

Everton må nå slå Manchester United dersom de skal holde liv i drømmen om Champions League-fotball neste sesong.

To vakre mål fra Aaron Ramsey og Lukas Podolski ga Arsenal en komfortabel ledelse til pause. I andre omgang punkterte Podolski kampen med sitt andre mål for kampen.

Hull ga etter hvert opp, og Arsenal var nærmere 4-0 enn hjemmelaget var å skape en redusering. Aaron Ramsey hadde mye av æren for Arsenals gode angrepsfotball.

– Det føles godt å være tilbake og forhåpentligvis kan jeg levere flere gode prestasjoner før slutten av sesongen, sa midtbanespilleren etter kampen.

Arsène Wenger var godt fornøyd med både Ramsey og laget som helhet.

– Aaron Ramsey er på vei tilbake i full form, men alle spilte godt i dag. Det var en god lagprestasjon, som det nødvendigvis må være når du vinner 3-0 i en bortekamp du må vinne, sa Arsenal-manageren.

Skiltproblemer stoppet kampen

Et kraftig vindkast ledet til en noe underlig start på oppgjøret. Få minutter inn i kampen kom reklameskiltene flyvende inn på banen, og spillerne måtte gå i gang med å bære skiltene ut av banen.

Etter at reklameskiltene var fjernet, kunne kampen fortsette. Arsenal koblet grepet, men evnet ikke i særlig grad å skape de helt store sjansene. Arsenal følte seg snytt for straffe, og reprisen viste at de kanskje hadde et poeng. Elmohamady tok benet til Özil og var kanskje heldig som slapp unna uten straffe.

Så havnet Mikel Arteta i et sammenstøt som ifølge TV-bildene så ut til å koste ham en tann.

Den første ordentlige muligheten kom da Lukas Podolski dro til med et skudd, som Harper hadde relativt små problemer med å redde.

Arsenals to nydelige angrep

Aaron Ramsey har mistet store deler av sesongen, og viste i dag hvorfor han har vært savnet.

Etter halvtimen slo han om tempoet og startet et angrep som han få sekunder senere fikk æren av å avslutte med mål.  

Få minutter senere var Hull nær utligningen. Livermores langskudd traff stolperoten og gikk ut igjen.

Arsenal doblet i stedet ledelsen, og nok en gang på nydelig vis. Ballen ble brystet ned til Podolski, som hamret inn 2-0 for gjestene, og sikret en komfortabel ledelse til pause.

I pausen ble Aaron Ramsey gitt mye av æren for Arsenals dynamiske og flytende angrepsspill.

– Hvis folk bare står og ser på, mens de venter på at noen andre skal gjøre noe, så skjer det ingenting. 1-0-målet kommer som resultat av et typisk Ramsey-løp, mente TV 2s ekspert Erik Thorstvedt.

Podolski punkterte kampen

Fryatt kom innpå for Long i pausen og fikk andre omgangs største mulighet allerede etter to minutter. På litt merkelig vis bestemte han seg for å heade ballen over Szczesny, og det ble ikke ordentlig farlig.

Det ble derimot svært farlig da Podolski ble stående mutters alene i boksen etter retur fra Harper.

Tyskeren bredsidet inn 3-0 og punkterte langt på vei kampen.

Midtveis i omgangen kunne kampen gått fra å være punktert til en utklassing. Hull-keeper Harper var uoppmerksom ved et tilbakespill, og Giroud fikk blokkert utsparket.

Fra svært kloss hold gikk Girouds avslutning i tverrligger og ut. 

Med kampen godt på vei avgjort, begynte Arsène Wenger å gjøre bytter. Özil ble erstattet av Flamini, mens Giroud ga plass til Oxlade-Chamberlain. Hull-spiss Jelavic hadde vært fullstendig usynlig, og ga plass til Quinn. På tampen kom Sanogo inn for Podolski, mens Koren kom inn for Boyd. 

Kampfakta

Hull: Harper, Rosenior, Elmohamady, Davies, Chester, Huddlestone, Livermore, Meyler, Boyd (Koren 84'), Jelavic (Quinn 69'), Long (Fryatt 46')

Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Arteta, Ramsey, Cazorla, Özil (Flamini 61'), Podolski (Sanogo 84'), Giroud (Oxlade-Chamberlain 74').

Mål: Ramsey (31'), Podolski (45', 54')