Karrieren trolig over for Sildnes

– Det er stor sjanse for at karrieren er over, sier klubblege Håvard Strand til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av skrekkbruddet i videovinduet øverst. Vi advarer mot sterke bilder.

Søndag sendte HamKam ut pressemelding om situasjonen til Emil Sildnes, som pådro seg en alvorlig bruddskade i leggen under kampen mot Hødd på Briskeby 7. april.

Les alt om fotball her!

Fredag 18. april ble det oppdaget en komplikasjon etter bruddet, og det viste seg at fremre muskelgruppe i leggen har tatt alvorlig skade.

– Det har vært en tung dag for HamKam Fotball, men aller verst er det selvfølgelig for Emil Sildnes som nå må flytte fokus fra et comeback på fotballbanen til det å bli frisk, skriver klubben i pressemeldingen.

Karrieren mest trolig over
Klubblege Håvard Strand snakket med Sildnes søndag og meddeler at 21-åringen nå trenger ro og hvile. På vegne av Sildnes ber han også om at dette respekteres.

– Det er store sjanser for at karrieren er over, sier Strand til TV 2.

– Det er en komplikasjon med fremre kompartment i leggen som har forårsaket muskelskader, fortsetter han.

– Sammenheng med syndrom
– Har det en sammenheng med den andre operasjonen han hadde etter komplikasjoner?

– Skaden skjedde nok ikke under selve operasjonen, men har sammenheng med kompartment syndrom som han ble behandlet for da.

– Hvor vanlig er det at slike skader blir så alvorlige?

– Det er noe man skal være oppmerksom på i forbindelse med crusfrakturer. At det blir så alvorlig er ikke vanlig, uten at jeg har noe tall på det.

– Er det fare for varige skader som kan skape problemer for andre ting enn å spille fotball?

– Han har en alvorlig skade i foten som gjør at han må gjennom rehabilitering og mulig noe operasjon videre, sier klubblegen og legger til:

– Vi må holde fokus på at det er en alvorlig skade, og hjelpe ham til å komme seg best mulig gjennom dette og få ham frisk.

Kapteinen: – Vi lider med Emil 
– Vi fikk en veldig trist beskjed da vi kom til treningen. Det er alltid trist når noe så fryktelig skjer med en spiller som man har trent med og hatt så mye med å gjøre det siste året, sier HamKam-kaptein Viktor Adebahr til TV 2.

– Vi lider med Emil, og hele laget kommer til å backe ham opp så mye vi kan, legger han til.

– Hvordan var det å trene etter en slik beskjed?

– Vi hadde en prat før vi gikk ut, og vi pratet det gjennom i garderoben. Så gikk vi ut på trening og forsøkte å trene, men det var spesielt.

Treneren: – Trist og tomt
HamKam-trener Vegard Skogheim fikk nyheten lørdag.

– Det føltes trist og tomt. Det er jo ikke slik at vi vil at en idrettskarrière skal ende, sier Skogheim til TV 2.

Søndagen har gått med til å informere alle involvert i klubben i form av spillere og støtteapparat.

– Det var en stillhet i garderoben og ute på banen i dag, det er sjelden man opplever at stillheten høres på den måten som det ble gjort i dag.

– Verst for Emil
HamKam-treneren er mer opptatt av 21-åringens ve og vel.

– Spillerne er preget, men aller verst er det for Emil selv og familien. Det viktigste nå er at han kommer seg opp på beina og kan gå igjen, slår han fast.

– Fotballkarrièren kan være over, men det er mange som ikke får lov til å spille fotball. Det viktigste er at han kan gjøre hverdagslige ting uten bruk av hjelpemiddel eller å halte.

– Hva betyr dette for HamKam sportslig?

– Det høres kanskje fælt ut, men det gjør ikke så mye med tanke på årets sesong, da visste vi at han var ute uansett. For fremtiden så er det ikke tvil om at både HamKam og norsk fotball har gått glipp av en spiller som kunne markert seg. Han kunne vokst ut av både 1.divisjon, HamKam og norsk fotball, sier Skogheim, før han avslutter:

– Det er veldig urettferdig, for han er verdens snilleste gutt.