Liverpool overlevde voldsomt Norwich-press og sikret tre poeng

– Sterling er fryktløs og er et enormt talent. Han er den beste unge spilleren i europeisk fotball nå, sa Brendan Rodgers etter Sterlings målgivende og to mål. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg tror jeg så ligamesteren vinne på Carrow Road nå. Jeg er veldig imponert over måten de de kom ut. Ikke alt var like imponerende underveis, men som i alle slitekampene, hvor det er marginer, så fikk de med seg tre poeng. Det kjennetegner en mester, sa Kasper Wikestad i studio etter kampen.

Det var ikke mye som tydet på at kampen på Carrow Road skulle bli spennende. Liverpool ledet nemlig 2-0 etter ti minutter og hadde tilsynelatende full kontroll på oppgjøret. Norwich reagerte imidlertid etter pause med to reduseringer, og Raheem Sterlings mål midtveis i omgangen ble avgjørende.

– Tre nye poeng, men vi måtte grave dypt i dag, innrømmet Joe Allen etter kampen.

 Hver kamp betyr like mye nå. Ja, jeg vet at det er en klisjé, men det er sånn det er. Vi har spesielle spillere, og hver og en er villig til å gjøre det som skal til for at vi skal nå toppen, fortsatte midtbanespilleren.

– Han er fryktløs og et enormt talent

Luis Suárez var også tydelig på at Norwich ga dem tøff kamp.

– Vi er veldig glade. Det var tre viktige poeng. Hver kamp er vanskelig nå, og Norwich kjempet hardt, sa angriperen, som har blitt Norwich' verste mareritt. 

Før kampen hadde han scoret elleve mål på fem kamper mot Norwich. Suárez-mål ble det i dag også.

– Vi klarer å holde oss rolige, men det var vanskelig. Det er selvsagt moro å score, men det viktigste er at laget gjør det bra.

 Tillater du deg selv å tenke at dere kan vinne Premier League?, spurte reporteren i mixed zone.

– Klart det. Og vi er glade for det. Målet før sesongen var å kjempe oss inn i topp 4-kampen, sa Suárez fornøyd. 

Liverpool-manager Brendan Rodgers var svært godt fornøyd med måten de gjennomførte kampen.

– Det var fantastisk. En veldig god prestasjon. Vi spiller med fem midtbanespillere i dag, og det gir oss muligheten til å dominere i banespillet. Dette var tre veldig viktige poeng. Vi hadde ikke noe press på oss. Det er kun oss selv det står på og vi har elleve strake seirer nå, sa suksessmanageren.

Raheem Sterling var svært toneangivende med to mål og en målgivende, og fikk velfortjent skryt av sjefen etter kampen.

– Han er fryktløs og et enormt talent. Han er den beste unge spilleren i europeisk fotball nå. I dag var laget egentlig veldig bra over hele linjen.Vi må fokusere på neste kamp, men først vil jeg gratulere spillerne. Før sesongen hadde vi en målsetting om å klare topp fire. Mange mente det kom til å bli tøft. men nå er vi her, sa han.

Drømmestart for Liverpool

Liverpool fikk, som ofte før, en drømmestart på kampen. Snaue fire minutter var gått da Raheem Sterling fyrte av fra 20 meter. 

Ruddy i Norwich-målet kastet seg etter skuddet, men nådde ikke helt bort. Dermed fikk Liverpool nøyaktig den starten de hadde håpet på. 

Gary Hooper kunne utlignet åtte minutter inn i kampen, men headingen fra kloss hold gikk over Simon Mignolet i Liverpool-buret. 

Liverpool var imidlertid enda nærmere tomålsledelse. Allen ble spilt fri i sekstenmeteren, og midtbanespilleren sendte avgårde et hardt skudd mot Norwich-målet. Denne gangen var Ruddy med på notene, og fikk slått ballen bort fra farlig sone. 

Andremålet skulle komme etter kun ti minutter. Og selvfølgelig var det Luis Suárez som sto for målet. Spissen hadde scoret elleve mål på fem kamper mot Norwich, og gjorde dermed sitt tolvte mål mot Norwich på kun seks kamper.

Raheem Sterling sto for den målgivende pasningen. 

Liverpools dominerende omgang

Kampen roet seg etter Liverpools voldsomme start, men Snodgrass havnet i boken etter en brutal og sen takling på Allen, som hadde en svært god førsteomgang for Liverpool.

Norwich' eneste virkelige mulighet kom da Gary Hooper fikk ballen i en mølje av spillere i boksen. Ved den anledningen var det nettopp Joe Allen som kom tilbake og løste opp situasjonen.

På tampen av omgangen kunne Coutinho økt ledelsen til 3-0, men hans skrudde skudd fra skrå vinkel gikk noen tommer utenfor Norwich-målet. Dermed sto 2-0 seg til pause, og Liverpool hadde totalt sett svært god kontroll på kampen.

– Liverpool går rett i strupen på motstanderne sine for å danne en plattform for resten av kampen. Jeg synes de første ti minuttene også representerer forskjellen mellom Liverpool og de andre lagene i toppen. Mens Manchester City med mange sør-amerikanske og spanske spillere vil være fornøyd med å trille ball og trygge ledelsen, vil Liverpool bare score mer, sa Kasper Wikestad i pausestudioet. 

Norwich-trykk ga redusering

Liverpool åpnet noe roligere i andre omgang enn de gjorde i første, men også etter pause skulle de skape en stor mulighet.

Suárez fant Coutinho med en praktfull langpasning i bakrom. Brasilianeren ventet inn Sterling, som fikk ballen nokså umarkert på kanten av sekstenmeteren. Denne gangen gikk avslutningen over.

Norwich koblet deretter inn et press mot Liverpools forsvar, og fikk flyttet opp spillere på dødballer. 

Presset skulle også gi uttelling for hjemmelaget. Simon Mignolet gikk ut i feltet for å plukke et langt og høyt innlegg, men i duellen mistet han ballen. Gary Hooper satte ballen i åpent mål, og Norwich hadde blåst nytt liv i kampen. 

Dessverre for hjemmelaget skulle håpet og given fra reduseringen være kortlevd. En forferdelig tversoverpasning ble plukket opp av Sterling, som løp hele veien og skjøt via en forsvarer og i mål. 

Et snaut kvarter skulle kampen åpnes på ny. Robert Snodgrass fikk satt hodet til et innlegg,  ballen seilte bort i det lengste hjørnet og det sto 2-3 på Carrow Road. 

Til tross for et kraftig press fra hjemmelaget, var det Liverpool som kom nærmest kampens sjette mål. På overtid spilte Luis Suárez fri Lucas Leiva, hvis avslutning gikk rett på Ruddy. 

Det var også det siste som skjedde i kampen, og Liverpool kunne slå fast at jobben var gjort. 

Kampfakta

Norwich: Ruddy; Whittaker, Martin, Turner, Olsson; Johnson; Howson, Fer (Murphy 78'); Snodgrass; Redmond, Hooper (van Wolfswinkel 78').

Liverpool:  Mignolet, Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan, Gerrard, Lucas, Allen (Agger 81'), Sterling, Coutinho (Moses 76'), Suarez.

Mål: Sterling (4', 62'), Suárez (10'), Hooper (54'), Snodgrass (77')

Premier League: Tabell | Terminliste | Statistikk | Skader og suspensjoner