INNLEVERING: Nå kan heldigvis selvangivelsen leveres elektronisk.
Foto: Jens O. Kvale / SCANPIX
INNLEVERING: Nå kan heldigvis selvangivelsen leveres elektronisk. Foto: Jens O. Kvale / SCANPIX

Fiks skatten din i påsken

Det er ennå ikke for sent å bruke late påskedager til å sjekke skatteoppgjøret og bli sikker på at du ikke betaler for mye i skatt. Fradrag for medlemskap i supporterklubben til Liverpool kan du imidlertid ikke regne med å få innvilget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Folk er nemlig svært oppfinnsomme når det gjelder å sette opp hva man ønsker fradrag i skatten for, og medlemskap i supporterklubber er altså ikke et gyldig fradrag.

Det er heller ikke utgifter til dåp, bryllup, skilsmisse, oppussing eller NRK-lisens. Eller tur til Dubai fordi familien lider av mangel på D-vitamin, som er et av eksemplene på hva Skatteetaten opplever at folk prøver å få trukket fra på skatten.

Ikke desto mindre er det likevel flere som slurver med å sjekke hva de faktisk kan få fradrag for, og som slurver med å sjekke om de fradragene de skal ha er med i den ferdigutfylte selvangivelsen. Det kan fort føre til at du betaler for mye i skatt.

− Det kan være en god investering å legge bort krimmen i noen minutter og surfe litt på nettet, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Skattedirektøren setter stor pris på at nordmenn er kreative, men mener at det er lett å finne ut hvilke fradrag som finnes, hvordan du krever dem og hvordan det fylles ut selvangivelsen.

Frist for å gjøre endringer i selvangivelsen for lønnsmottakere er 30. april

NTB/TV 2