BEDRE TIDER: Färjestads Ole Kristian Tollefsen gleder seg over en scoring mot Leksands IF i 2013. Foto: ULF PALM / TT / NTB scanpix
BEDRE TIDER: Färjestads Ole Kristian Tollefsen gleder seg over en scoring mot Leksands IF i 2013. Foto: ULF PALM / TT / NTB scanpix

– Like sannsynlig at de vinner som at Norge vinner ishockey-VM

Svensk kommentator har null tro på «norske» Färjestad i SM-sluttspillet etter historisk stortap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Färjestad, med tre nordmenn på isen, fikk et lite håp om å slå tilbake i SHL-finalen, men gikk i stedet på det verste finaletapet i det svenske ishockeysluttspillet på 59 år.

Hjemmelaget Skellefteå vant sin tredje strake kamp og ga seg ikke før det sto 8-1 lørdag. Det er den største finaleseieren i sluttspillet siden Djurgården slo Hammarby 11-2 i 1955.

Skellefteå er på vei til å skrive seg inn i historiebøkene som det mest overlegne finalelaget i det svenske mesterskapet. I år som i fjor kan laget avgjøre det hele på fire strake kamper.

Skal man tro ekspertene er det svært liten sannsynlighet for at Färjestad kan slå tilbake og vinne fire strake kamper.

Inget lag har noensinne snudd 0-3 i kamper siden man innførte best-av-syv-serien i finalen. Suverene Skellefteå har ikke tapt fire kamper totalt på to år med sluttspill, og det inkluderer semi- og kvartfinaler. 

– For Färjestad er alt håp ute, skriver Aftonbladets kommentator Mats Wennerholm.

– At Färjestad skal vinne fire strake kamper er omtrent like sannsynlig som at Norge vinner hockey-VM.

2. påskedag kan det dermed bli vondt å være Färjestad-supporter på hjemmeis.

Kortvarig optimisme ble det riktig nok for fansen i lørdagens kamp. Pontus Åberg gjorde 1-0 etter 10 minutter. Men deretter ble det bare verre og verre for Färjestad, som hadde nordmennene Anders Bastiansen, Martin Røymark og Ole Kristian Tollefsen på isen.

Jimmie Ericsson og Melker Karlsson scoret to ganger hver, mens fire øvrige Skellefteå-spillere fikk pucken i mål før sluttsignalet lød. (©NTB/TV 2)