Solskjær om Webbs avgjørelse: – Det var ikke straffe

Cardiff trodde de hadde snudd kampen, men jubelen stilnet da Webb blåste. På overtid var Stoke nær å sikre alle tre poengene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dommer Howard Webb gikk til pause med øredøvende pipekonsert fra hjemmelagets supportere. Et par minutter tidligere hadde han tildelt Stoke en billig straffe, og ellers så sindige Solskjær ventet på Webb da lagene gikk til pause.

– Det var ikke straffe. Samtidig har vi muligheten til å se repriser og det kan ikke dommeren. Vi må bare akseptere avgjørelsen, sa Solskjær etter kampen.

Like etter pause var det Cardiffs tur til å få en omdiskutert straffe.

– Jeg har ikke sett den situasjonen ennå, så det kan jeg ikke uttale meg om. Vi brukte avgjørelsen for alt den var verdt i pausen og jeg så at det var en flamme i spillerne. Vi kunne ikke dvele over avgjørelsen, men gikk ut og fikk momentum etter utligningen. De kunne også vunnet på slutten, så det var et godt poeng for oss.

Howard Webb havnet i fokus også senere i kampen da han annullerte det Cardiff trodde var vinnermålet, men den gangen var det ingenting å si på avgjørelsen.

På slutten var det igjen David Marshall som reddet poenget for Cardiff.

– Vi må takke David Marshall igjen. Han reddet oss igjen, og det er det han har gjort hele sesongen. Vi har en veldig god sjanse til å holde oss oppe, konkluderte Solskjær.

I intervju med TV 2 ga Solskjær uttrykk for å være fornøyd med 1-1. 

– På slutten av kampen ville jeg ta det ene poenget. De presset oss bakpå de siste fem-ti minuttene.

Dæhli toneangivende for Cardiff

Mats Møller Dæhli fikk nok en gang tillit fra start og svarte med en frisk start fra venstrekanten. I løpet av de første fem minuttene klarte han å skape flere halvsjanser for hjemmelaget.

Etter gode åpningsminutter dabbet tempoet av, og ballen ble trillet mye fra side til side. 

– Mats Møller Dæhli har virkelig vært god. Hvis Cardiff rykker ned, så håper jeg han blir i Premier League, sa Kasper Wikestad i FX England.

Billig Stoke-straffe

Verken Cardiff eller Stoke klarte imidlertid å skape de helt store sjansene. Peter Crouch ville ha straffe etter 17 minutter, men Howard Webb vinket situasjonen videre. 

Spillerne brukte for lang tid med ballen og begge lag var stort sett godt organisert.

Whittingham kom nær å score med et herlig frispark, men Begovic leverte en praktfull redning.

På overtid i førsteomgang fikk Stoke straffe. 

– Tull og tøys. Dette er alt for billig, sa Kasper Wikestad, som samtidig mente at Stoke burde hatt straffe tidligere i omgangen.

Stoke-angriper Arnautovic var sikker fra straffemerket og ga Stoke ledelsen 1-0.  

Howard Webb ble møtt med sterk pipekonsert da han blåste av for pause, og Solskjær ventet på kamplederen for å høre hva han egentlig dømte for. 

Cardiff utlignet

Solskjær har klaget på dommerne, og påstått at Cardiff ved flere anledninger denne sesongen burde hatt straffe. 

Den fikk de før fem minutter var gått av andre omgang. Frazier Campbell gikk i bakken, og Peter Whittingham satte ballen midt i mål. 

Cardiff trodde de hadde snudd kampen, men etter et ti sekunder med euforisk jubel viste det seg at situasjonen, helt korrekt, var avblåst for offside. 

– Man synes nesten synd på Cardiff etter det der. Spillerne lå i en haug. Barn og kvinner omfavnet hverandre i glede, sa Kasper Wikestad i studio. 

Cardiff jaktet desperat et vinnermål, men Stoke var også farlige. Fem minutter før slutt sendte Odemwingie avgårde et langskudd som Marshall fikk slått til corner.

På overtid fikk Stoke også en gedigen sjanse. Assaidi kom helt alene med Marshall i Cardiff-målet, men som så mange ganger før var Solskjærs sisteskanse på plass da Cardiff trengte det som mest. 

Kampfakta

Cardiff: Marshall; Theophile-Catherine, Caulker, Cala, Fabio (John 85'); Medel, Whittingham, Kim (Zaha 60'), Mutch, Dæhli (Jones 81'); Campbell.

Stoke: Begovic; Cameron, Shawcross, Wilson, Pieters (Muniesa 29'); Arnautovic (Assaidi 78'), Nzonzi, Ireland (Walters 86'), Whelan, Odemwingie; Crouch.

Mål: Arnautovic (45'), Whittingham (51')

Premier League: Tabell | Terminliste | Statistikk | Skader og suspensjoner