Boksestjerne viste frem snabelen før tittelkamp

Paulie Malignaggi valgte en ny taktikk for å psyke ut motstanderen før kampen om VM-beltet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske weltervekt-bokseren Paulie Malignaggi er kjent for å være eksentrisk, men få hadde ventet å se det 33-åringen viste frem på innveiingen før hans neste VM-kamp mot Shawn Porter (26).

Innveiinger flest er som regel spekket med forsøk på å psyke ut motstanderen i form av mentale, verbale, og noen ganger, fysisk angrep.

Spesiell posering

Malignaggi ville tydelig prøve en ny form for utpsyking i forsøket på å vinne tilbake weltervekt-beltet han mistet i 2013.

Han tok like gjerne å vise frem snabelen.

Iført kun en elefantsnabel i plysj over hans edlere deler poserte 33-åringen villig vekk for kameraene på pressekonferansen før kampen.

FØRSTE BELTET: Paulie Malignaggi jubler etter å sikret seg lett weltervekt-tittelen i 2007. FOTO: Al Bello/AFP NEW YORK
FØRSTE BELTET: Paulie Malignaggi jubler etter å sikret seg lett weltervekt-tittelen i 2007. FOTO: Al Bello/AFP NEW YORK

Paulie Malignaggi kan vinne sitt tredje VM-belte gjennom karrièren dersom han slår landsmannen.

Han tok VM-tittelen i lett weltervekt i 2007, men mistet det i 2008 etter å ha forsvart beltet to ganger. I 2012, da mange trodde Malignaggis karriére, var over tok han en sjokkerende seier mot Viatsjeslav Savtjenko og sikret seg VM-tittelen i weltervekt.

– Kommer til å vinne

Året etterpå mistet han det igjen etter en kontroversiell dommeravgjørelse i favør av Adrien Broner.

– Han fikk min VM-tittel, så jeg trenger en ny tittel for å få det som tilhører meg. Jeg har en sjanse til å sikre meg min tredje VM-tittel, og for meg handler alt om utmerkelser, sier en selvsikker Malignaggi ifølge ESPN.

– Jeg kommer til å bli mester for tredje gang. Porter er en god bokser, og jeg er sikker på at han vil bli mester en gang i fremtiden, men han har verken verktøyet eller erfaringen til å slå meg.

Så er spørsmålet om Malignaggis snabelstunt i forsøk på utpsyking er godt nok til å sette den sju år yngre Porter ut.

Ikke imponert over sparringpartner

Motstanderen har sparret med velkjente Manny Pacquaio, med kallenavnet Pac Man, uten at det imponerer Malignaggi.

– Alt det andre tullet, som at han har sparret med Manny Pacquaio og alt det der... Jeg syns ikke Pacquaio er en særlig god bokser. Jeg ser ikke på ham som en veldig intelligent bokser, faktisk, sier Malignaggi.

Shawn Porter mener, ikke overraskende, at sparringen med Pac Man har gitt ham erfaringen og det som skal til for å slå utfordreren.

– Jeg har all erfaringen som skal til for å slå Paulie. Manny har de raskeste hendene og føttene i bransjen, og nå skal jeg opp mot en slu veteran som har både hendene og føttene. Så jeg er forberedt.

Porter sikret seg weltervekt-beltet etter å ha slått Devon Alexander i desember 2013.