Inngikk veddemål på direkte TV: Må Elin Tvedt hoppe på sjøen?

Værpresentatøren garanterte at det ikke skulle regne i Bergen på påskeaften. Finn ut om hun hadde rett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2s værpresentatør Elin Tvedt var så sikker på at det skulle bli pent vær i Bergen i dag, at hun kom en skikkelig lovnad under 21 Nyhetene torsdag kveld.

På direkte TV lovte Tvedt at hun skulle hoppe i sjøen utenfor TV 2 huset om det ble regn i Bergen på påskeaften.

– Jeg ble litt stresset da jeg sto opp i dag, for det var skyer på himmelen, og det hadde ikke jeg tenkt. Men det var en front som hadde nærmet seg litt lenger sør, og meteorologene har sagt at det ikke skal komme regn. Jeg krysser fingrene, sier Tvedt til TV 2.

– Det ser ut som om hun får holde seg på land, sier Storm-meteorolog, Lisbeth Håvik til TV 2.

Påskesol

I Hordaland er det nemlig ventet pent vær på påskeaften, og været vil bare bli bedre utover helgen.

– Det vil være noen lette skyer i dag, men de vil forsvinne iløpet av ettermiddagen. Det blir lettere vær og stigende temperaturer. I tillegg er det ventet lange perioder med sol. Fra og med mandag vil temperaturene stige opp mot 17 grader i Hordaland, sier meteorologen.

Utsikten for resten av Sør-Norge ser ifølge meteorologen også lovende ut.

– I dag vil det være litt mer skyet og enkelte regnbyger i Trøndelag og Møre og Romsdal. Sogn og Fjordane få også litt mer skyet vær. Fra og med i morgen vil det bli lettere vær også i dette området, og det fine været vil holde seg over påsken, sier Håvik.

I Oslo er det ventet opp mot 15 grader og pent vær på påskeaften og palmesøndag.

– Det kan snike seg inn en sky eller to, men det blir mye bra vær, sier Håvik.

Fra mandag av vil temperaturene i Sør-Norge stige ytterligere, og det kan bli opp mot 17-18-19 grader i Oslo både mandag og tirsdag, ifølge meteorologen. 

Ruskevær i nord

I Nord-Norge vil det ruskete været fortsette gjennom påskehelgen. Det er ventet en del nedbør på kysten, mens det blir sludd i indre strøk og på fjellet. Utover morgendagen vil været lette i Nord-Norge. Da vil høytrykket som nå ligger over Sør-Norge påvirke været lenger nord, og det vil bli oppholdsvær. 

Mandag er det igjen ventet perioder med nedbør i Nord-Norge. Øst-Finnmark og Finnmarksvidda ser derimot ut til å få litt bedre vær enn resten av landsdelen.