GJENNOMSØKER: Redningsmannskap og dykkere leter på spreng i fergevraket. Foto: Issei Kato/Reuters
GJENNOMSØKER: Redningsmannskap og dykkere leter på spreng i fergevraket. Foto: Issei Kato/Reuters

Dykkere fant tre lik i sørkoreansk fergevrak

Et dykkerlag jobber med å hente ut tre lik de har observert inne i fergevraket i Sør-Korea. Fortsatt er 268 personer savnet etter forliset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dykkere har hatt problemer med sterk strøm og dårlig sikt i forsøkene på å ta seg inn i fergen som sank onsdag.

Lørdag morgen opplyser kystvakten i landet at et dykkerlag har fått øye på tre lik i fergen, og at de jobber med å hente disse ut.

31 mennesker funnet døde

Dykkerne klarte fredag å få åpnet en dør inn i fergen, og de er nå i gang med å gjennomsøke den. Etter det siste funnet er totalt 31 mennesker funnet døde etter forliset.

Kapteinen på ferja var blant tre besetningsmedlemmer som ble arrestert fredag. De er siktet for fem forhold, deriblant uaktsomhet og brudd på maritim lov.

Det er blitt rettet et voldsomt sinne mot kapteinen og hans besetning, ettersom flesteparten av disse flyktet fra det synkende skipet mens passasjerer ble bedt om å holde seg i ro der de var.

475 mennesker om bord

Det er tre dager siden fergen forliste utenfor Byungpoong i Sør-Korea. Det var 475 mennesker om bord i ferja da den gikk ned. Om lag 340 av disse var elever og lærere ved en videregående skole i Ansan.

Fra alarmen gikk og til ferja begynte å synke gikk det om lag 40 minutter. Men i stedet for å forsøke å evakuere ferja ba besetningen passasjerene om å bli værende på lugarene. 

(NTB/TV 2)