KLAR TALE: Manchester Citys Yaya Touré under en kamp mot Fulham denne sesongen.
KLAR TALE: Manchester Citys Yaya Touré under en kamp mot Fulham denne sesongen.

– Folk ser på oss som dyr

Yaya Touré ønsker seg mer anerkjennelse til spillere fra Afrika, og blir skuffet om han ikke blir årets spiller i England.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke gikk Samir Nasri ut og slo fast at Manchester City-stjernen Yaya Touré ville vært ansett som en av verdens beste midtbanespillere dersom han ikke var afrikansk.

– Jeg mener at det Samir sa var definitivt sant, sier Touré selv som ikke føler han får den anerkjennelsen han fortjener i et intervju med BBC, gjengitt av Daily Mail.

Får ikke anerkjennelsen han ønsker seg

Det har han til felles med andre afrikanske store fotballnavn som Didier Drogba og Samuel Eto'o mener han selv.  Kun en afrikansk spiller har noensinne vunnet utmerkelsen Gullballen som årets spiller i verden.

Touré mer enn antyder at det er snakk om rasisme.

– Jeg har kun fått skikkelig anerkjennelse fra fansen. Jeg ønsker ikke å være negativ, men jeg ønsker å være ærlig, sier Touré.

– Dersom vi spiller godt og vi ikke får anerkjennelsen fra media, er vi ikke der vi ønsker å være. Folk ser på folk fra Afrika som dyr.

Ønsker seg tittelen som årets spiller i England

Touré føler seg urettferdig behandlet når han gjør en feil, kontra når europeiske superstjerner og tidligere lagkamerater av han som Iniesta og Xavi ikke bidrar nok defensivt. Media behandler han mye hardere mener City-spilleren.

Den tidligere Barcelona-spilleren sier han vil bli skuffet dersom han ikke vinner utmerkelsen som årets spiller i England av den engelske spillerforeningen.

Det til tross for at spillere som Luis Suárez og Eden Hazard har hatt fantastiske sesonger.

– Som en mester, som en vinner, ønsker jeg alltid å vinne, slår han fast.

Yaya Touré har scoret 22 mål i alle turneringer for Manchester City denne sesongen og er en vesentlig grunn til at de himmelblå fremdeles er med i kampen om ligatittelen i England.