Fredag formiddag ble det gjennomført et omfattende søk, med fire av politiets narkotikahunder på The Gathering i Vikingskipet på Hamar. Seks ble anmeldt for bruk av narkotika, én for besittelse av tabletter, fire testet negativt og ett tilfelle er fortsatt uavklart. Bildet viser fra venstre politiadvokat Liv Hilde Nytrøen, innsatsleder Håvard Flaaterud og presse- og informasjonsansvarlig i The Gathering Simon Eriksen Valvik. 
Foto: Henrik Hildre / NTB scanpix
Fredag formiddag ble det gjennomført et omfattende søk, med fire av politiets narkotikahunder på The Gathering i Vikingskipet på Hamar. Seks ble anmeldt for bruk av narkotika, én for besittelse av tabletter, fire testet negativt og ett tilfelle er fortsatt uavklart. Bildet viser fra venstre politiadvokat Liv Hilde Nytrøen, innsatsleder Håvard Flaaterud og presse- og informasjonsansvarlig i The Gathering Simon Eriksen Valvik. Foto: Henrik Hildre / NTB scanpix

Seks tatt for narkotikabruk på The Gathering

Etter at fire narkotikahunder hadde saumfart datafesten The Gathering var fangsten: seks tatt for narkotikabruk og én for besittelse av piller. Drøyt 5.000 entusiaster er på plass i Vikingskipet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arrangøren presiserer at ingen ble tatt for besittelse av narkotika.

– The Gathering skal være et trygt sted for alle deltakere, uansett alder. Vi har en god dialog med politiet for å gjøre dette på den ryddigste måten mulig. Søk med politihund gjør vi hvert år for å sikre at dette forblir et rusfritt arrangement, sier presseansvarlig Simon Eriksen Valvik.

De seks som ble tatt for narkotikabruk, kan ifølge politiet vente seg et forelegg på 3.000 kroner hver.

Etter at hundene hadde sniffet seg gjennom hele hallen på Hamar, var det ytterligere fem personer som ble testet. For fire av dem var testen negativ, mens den siste ikke er avklart, opplyser Valvik. (©NTB)