Blackpool-fans pepret banen med tennisballer og frukt

Protesterte mot styreformann Karl Oyston.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blackpool-Burnley 0-1

Blackpool har hatt en svak sesong og ligger i fare for å rykke ned fra Championship denne sesongen.

Det går selvsagt ikke upåaktet hen hos hjemmefansen som bare for tre år siden så Premier League-fotball på Bloomfield Road.

Styreformann Karl Oyston har fått skylden for de svake prestasjonene i klubben, og etter forrige ukes 3-1-tap hjemme mot Derby protesterte Blackpool-fansen mot hans styre.

– Jeg er sjefen i firmaet og jeg er den som skal ha skylden, uttalte Oyston til BBC etter kampen.

Stoppet kampen

Blackpool-fansen har tatt ham på ordet, og gjør det helt klart for ham.

BANNER: Dette holdt Blackpool-fansen opp mens de pepret banen. FOTO: TV 2.
BANNER: Dette holdt Blackpool-fansen opp mens de pepret banen. FOTO: TV 2.

Supporterne har anklaget Oyston for å ikke investere nok i nye spillere. På stillingen 0-1 hjemme mot opprykksjagende Burnley fredag bestemte fansen seg for å markere seg igjen.

Sju minutter ut i andre omgang startet supporterne å pepre banen med tennisballer og tangerin-frukter, noe som sørget for at spillet måtte stoppes. Blackpools kallenavn er «The Tangerines» og forklarer bruken av frukten som er nært beslektet med mandarin.

Samtidig fant videokameraene et par supportere som paraderte med et banner med påskriften: «Elsker Blackpool, hater Oyston».

Protesten var tydelig inspirert av Sevilla-supporternes protest mot sen kampstart i Sevilla-Levante i april 2012. 

Langet ut mot egen spiller

Midlertidig spillende manager Barry Ferguson fant ikke protesten særlig underholdende og startet med å kaste og sparke tennisballene tilbake mot tribunen.

Problemene stikker dypt i Blackpool og da klubben skulle gjøre et bytte midtveis i omgangen gikk det en kule varmt for assistenttrener Bob Malcolm som dyttet til innbytter Stephen Dobbie. De to hadde også en opphetet ordveksling.

Det så ikke dommer Michael Oliver muntert på og svarte med å sende Malcolm på tribunen.

Omstridt styreformann

Karl Oyston var i medienes søkelys også da Blackpool sparket Paul Ince i januar etter en serie svake resultater. Ikke fordi Ince fikk sparken, men fordi han fikk det via en tekstmelding.

Oyston hadde et godt forhold til tidligere manager Ian Holloway.

–  Den dagen han forsvinner, er den dagen jeg må begynne å vurdere min fremtid. Alt handler om vårt forhold. Det er fastlåst. Akkurat som det var i forrige uke da alle sa jeg ville gi meg! Vi er som Men in Black som fanger romvesener sammen, sa Holloway i 2010.

Med Holloway ute av dørene frykter nok ikke Blackpool-fansen å kreve Oystons avgang, for etter at den karismatiske manageren forlot klubben i 2012 har ikke resultatene akkurat gått rette veien.

Burnley nærmer seg opprykk

Burnley vant kampen 1-0 etter Michael Kightlys scoring bare et par minutter før tennisball- og tangerinpepringen startet på Bloomfield Road.

Etter som Derby vant sin kamp borte mot Doncaster med 2-0 blir imidlertid opprykksfesten utsatt enda litt til. Med tre kamper igjen er Derby åtte poeng bak Burnley.

For Blackpool på 21.-plass i Championship nærmer det seg nedrykk.