Lasse (48) ble korsfestet: – Det var ubeskrivelig

Den danske stuntmannen Lasse Spang Olsen lot seg langfredag korsfeste på Filippinene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sammen med åtte Filippinere lot den danske stuntmannen Lasse Spang Olsen seg korsfeste langfredag i San Pedro Cutud på Filippinene.

– Jeg har det fullstendig fantastisk, sier 48-åringen til Ekstrabladet etter at han ble tatt ned fra korset.

Olsen er kjent som en våghals som har utsatt seg for mye, men sier dette er det mest smertefulle han noen gang har opplevd.

– Dette er toppen av alt jeg har prøvd. Det gjorde sinnsykt vondt, forteller han.

I likhet med de andre som ble korsfestet fikk Spang Olsen kjørt inn ti centimeter lange nagler gjennom hendene og føttene før korset ble heist opp. Der hang han i 15 minutter.

– Selv om jeg har prøvd mange syke ting i mitt liv så slår dette alt jeg noensinne har prøvd. Det blir virkelig ryddet opp i hodet på en når man henger der. Det er en så sinnsyk fornemmelse at man får en ut av kroppen opplevelse, forteller den danske våghalsen.

TATT NED: Etter 15 minutters korsfestelse ble Spang Olsen tatt ned. Foto: AP
TATT NED: Etter 15 minutters korsfestelse ble Spang Olsen tatt ned. Foto: AP

Første utlending

Det er en lang tradisjon på Filippinene å la seg korsfeste langfredag. Lasse Spang Olsen er den første utlending som har fått lov å prøve det. Søknaden tok åtte måneder å behandle.

– Jeg gjorde det som et ledd i en dokumentarfilm som i korte trekk handler om man som ikke-religiøs kan få en religiøs opplevelse, forteller Olsen.

Noe å minnes

Han innrømmer at stuntet var absurd, men at han er glad for å ha gjort det da han har noe spesielt å minnes når han blir gammel.

– Smerten er bare en katalysator for hva som i virkeligheten skjer. Jeg har aldri trodd før og tenkt at smerte ikke kan brukes til annet enn at man vil unngå det. Men når man henger der oppe, det er helt ubeskrivelig, forteller Spang Olsen.

Etter 15 minutter ble dansken tatt ned og båret vekk av redningsmannskaper.