HARSELAS: André-Pierre Gignac er mindre fornøyd med Burger Kings nye kampanje. Montasje: NTB scanpix/Twitter
HARSELAS: André-Pierre Gignac er mindre fornøyd med Burger Kings nye kampanje. Montasje: NTB scanpix/Twitter

Fransk landslagsspiss vil saksøke fastfood-gigant etter reklamehån

André-Pierre Gignac liker ifølge franske medier den nye kampanjen til hurtigmatkjeden dårlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marseille-spissen André-Pierre Gignac er blitt en sentral del av den franske delen av Burger Kings nye reklamekampanje. Det er mot 28-åringens viten og vilje.

«EN WHOPPER TIL GIGNAC».

Slik er ordlyden i kampanjen som kommer som en avløper av et tilrop Gignac fikk for første gang av Paris Saint Germains supportere under en kamp i Ligue 1 i 2012.

Paris-fansen sang «En Big Mac for Gignac» med klar hentydning til spillerens kroppsstørrelse, som det er blitt hevdet ikke tilhører en topptrent utøver.

Vil saksøke

To år senere ripper burger-rivalen Burger King opp i sårene med sin nye kampanje hvor de bytter ut konkurrentens merkevareburger med sin egen.

– Vi har aldri vært bra på å rime. Vi er best på burgere, skriver den franske avdelingen av hurtigmatkjeden på sin Twitter-konto, og vedlagt er et bilde av en av plakatene som er trykket opp.

Det har ifølge Le Parisien forarget den franske landslagsspissen som ikke har samtykket til at hans navn brukes i kampanjen. 

Han søker nå erstatning, og har ifølge avisen begynt prosessen med å ta rettslige skritt mot fastfood-giganten. Resultatet kan bli økonomisk kompensasjon eller at kampanjen stoppes.

Dermed takler ikke Gignac spøken like godt som han gjorde i 2012 da sangen oppstod. Den gangen postet han selv en fotomontasje av seg selv på Twitter.

– Ikke en provokasjon

Hurtigmatkjeden på sin side nekter for at det er gjort for å håne Gignac, men for å vise deres tilstedeværelse i Marseille.

– Målet er å snakke om varemerket vårt. Og hvilken bedre måte enn å snakke fotball i Marseille? spør Burger King-direktør Julien Levilain retorisk.

– Vi visste at ikke alle ville forstå spøken. Vi vil nødvendigvis komme til et begrenset publikum, men vi vil påvirke sterkt. Det er en underholdende sang, ikke en provokasjon.

Zlatan slaktet Gignac

Burgergiganten er ikke den første som komme med stikk i retning av Gignac denne våren.

Svenske Zlatan Ibrahimovic var ikke nådig mot franskmannen etter hans PSG vant 2-0 mot Marseille i mars. 

– Vi bruker spille med fire forsvarere, nå spilte vi med fem: våre egne pluss Gignac. Med all respekt for ham, han var som vår forsvarer, sa Ibrahimovic følge Aftonbladet.

André-Pierre Gignac har scoret 14 mål for Marseille denne sesongen, og står med fire landslagsmål på 17 landskamper for Frankrike.