PÅ BANEN: West Ham Uniteds Dylan Tombides i aksjon i ligaupkampen mot Wigan i 2012.
PÅ BANEN: West Ham Uniteds Dylan Tombides i aksjon i ligaupkampen mot Wigan i 2012.

West Ham-unggutt tapte kampen mot kreften

Dylan Tombides ble 20 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sommeren 2011 ble den australske West Ham-spilleren Dylan Tombides diagnostisert med testikkelkreft mens han spilte U17-VM for hjemlandet.

Tombides ble operert og måtte gjennom en lengre cellegiftsbehandling for å få bukt med sykdommen.

– Hadde vunnet

Australieren, som var beskrevet som et kjempetalent, kjempet seg tilbake på fotballbanen, og i september 2012 gjorde han sin A-lagsdebut for West Ham da han kom inn som innbytter i ligacupoppgjøret mot Wigan.

London-laget tapte kampen 1-4, men dagen var en merkedag for Tombides. Det ble meldt at han hadde vunnet kampen mot kreften.

Det viste seg dessverre ikke å være slik. Langfredag gikk den nå 20 år gamle gutten bort som følge av kreftsykdommen.

– Dylan var respektert av alle som kjente ham for hans intelligente synspunkter på sporten og hans enestående personlighet. Han var en elskende sønn, en fantastisk bror og et velrespektert medlem av West Ham-laget. Han vil bli savnet av alle som hadde æren av å kjenne ham, skriver West Ham i en melding på sine nettsider.

Var kampklar for et halvår siden

I november 2013 laget den australske avisen Herald Sun en artikkel om Perth-ungdommen, der han er positiv på sjansene til å slå seg inn i West Ham-laget.

– Jeg føler jeg er klar til å spille og jeg vil se på ting som om ingenting har forandret seg. Jeg vil prøve å slå meg inn på førstelaget. Jeg er ikke like skarp som jeg var, men jeg er ikke langt unna, sa Tombides for bare et halvt år siden. 

Det var snakk om en utlånsavtale for ungguten som drømte om å slå seg inn på det australske landslaget.

– Det ville være fint å spille for «Socceroos». Jeg har hatt en tung tid og det faktumet at jDeg hadde et så godt rykte ville det være fint å komme seg ut der og få en kamp for Australia.

Så slo kreften fryktelig tilbake.

– Vil bli savnet

Dylan Tombides har jobbet hardt og gjort mye veldedighetsarbeid for å skape oppmerksomhet rundt mannlig kreft, blant annet sammen med navn som skuespilleren Samuel L. Jackson og sangeren Peter André.

Dødsfallet vil markeres med ett minutts applaus før kampen mot Crystal Palace lørdag, i tillegg til svarte armband på spillerne.

Tombides bror, Taylor, er også en ungdomsspiller i West Ham. Han tvitret følgende melding etter at det ble kjent:

– Hvil i fred min elskede bror, du vil bli savnet, men aldri glemt. Du var en stor inspirasjon for alle.

En rekke andre ungdomsspillere i klubben har også ytret sine kondolanser på det sosiale nettstedet.

Nåværende QPR-spiller Gary O'Neil var mannen som ble byttet ut for Tombides i sistnevntes eneste A-lagsopptreden for West Ham.

– Så trist å høre om Dylan Tombides. Tankene går til hans familie og nære venner. For en fin fyr og talent, skrev O'Neil på sin Twitter-konto.