FREMSTILLES HER: Tinghuset i Ålesund som huser Sunnmøre tingrett og Frostating lagmannsrett.   
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
FREMSTILLES HER: Tinghuset i Ålesund som huser Sunnmøre tingrett og Frostating lagmannsrett. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

Prest siktet for familievold – lå og sov da politiet kom på døra

Ifølge forsvareren frykter den siktede presten at påstandene kommer fra noen som ønsker å skade ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Siktelsen gjelder straffelovens paragraf 219, som dreier seg om vold i nære relasjoner, sier politiadvokat Mathias Häber i Sunnmøre politidistrikt til TV 2.\

– Pågripelsen skjedde uten noen forutgående etterforskning og som resultat av melding, sier Häber.

POLITIADVOKAT: Mathias Häber i Sunnmøre politidistrikt er sparsom med opplysningene i saken. Foto: PRIVAT
POLITIADVOKAT: Mathias Häber i Sunnmøre politidistrikt er sparsom med opplysningene i saken. Foto: PRIVAT

Prest på Vestlandet

Mannen skal framstilles for varetektsfengsling i morgen i Sunnmøre tingrett. Politiet vil begjære to ukers varetekt med brev- og besøksforbud. 

TV 2 får bekreftet at mannen er prest i menighet i Den norske kirke på Vestlandet.

Etter det TV 2 får opplyst, rykket politiet ut cirka klokken 05.00 onsdag morgen til familiens bolig. Siktede skal da ha sovet og ble med politiet uten dramatikk.

Nekter straffskyld

– Det jeg kan si er at min klient ikke vet hva det er som gjør at politiet agerer slik de har gjort, men han antar dette skyldes påstander fra noen som ønsker å skade ham, skriver John H. Hammervoll, siktedes forsvarer, i en epost til TV 2. 

Siktede er svært opptatt av å få avklart fakta i saken og har derfor samtykket til fengslingen, forteller forsvareren.

– Av hensyn til sin familie, og for at politiet skal tid til å belyse saken, har han derfor tatt initiativet til og dernest samtykket i 14 dagers varetekt. Dette slik at politiet kan bruke denne tiden til å avklare de påstander som er rettet mot ham, står det i eposten.

Hammervoll forteller ellers at de vet svært lite om saken på nåværende tidspunkt.

– Grunnet den kapasitet politiet har nå i påsken har jeg som forsvarer fått et meget begrenset materiale som skal danne grunnlag for politiets aksjon. Jeg har ikke sett annet enn en politirapport  så langt, og derfor er det begrenset hva jeg vet eller kan mene noe om per nå, skriver han.

Fornærmede en voksen kvinne

Bistandsadvokat Inger Marie Sperre, som representerer en voksen kvinne, forteller at hun ble kontaktet på onsdag av politiet.

– Det viktigste nå er at politiet får tid til å etterforske saken og at familien får ro til å håndtere dette, sier Sperre til TV 2.

Fengsel i inntil seks år

Straffelovens paragraf 219 rammer personer som ved å true, tvinge, begrense bevegelsesfriheten til, utøve vold mot eller på annen måte krenke, grovt eller gjentatt mishandler familie eller andre i sin husstand. 

Strafferammen er på fire år, men opp til seks år om mishandlingen er svært grov.