SAVNET: Sofie Jansson har vært savnet i London siden natt til forrige lørdag. På bilde vises Big Ben og the Houses of Parliament. (Foto: Scanpix/Privat)
SAVNET: Sofie Jansson har vært savnet i London siden natt til forrige lørdag. På bilde vises Big Ben og the Houses of Parliament. (Foto: Scanpix/Privat)

Svenske Sofie (23) er sporløst forsvunnet i London

Ingen har sett 23-åringen siden natt til forrige lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i London har startet etterforskning etter at Sofie Jansson fra Trollhättan i Sverige har vært forsvunnet siden lørdag.

– Det er et mysterium akkurat nå, sier en talsperson i New Scotland Yard til Expressen.

Bor i London

23-åringen flyttet til London i desember 2013 sammen med en venninne for å søke jobb. Sammen med en tredje venninne har de bodd sammen i bydelen Ilford den siste tiden. Det var disse to samboerne som først meldte Jansson savnet.

De tre jentene var ute på byen sammen forrige fredag. Natt til lørdag forsvant 23-åringen fra venninnene.

– De så henne sist på natten mellom fredag og lørdag. De hadde vært på en pub i nærheten av der de bor, sier jentas far, Staffan Jansson.

– Det preger alle rundt oss

Klokken 09.30 lørdags morgen ble Jansson fanget av et overvåkningskamera. Det er det siste sporet etter henne.

– Forhåpninger er at....ja, men vet jo ikke hva som har skjedd. Man vil ikke tro det verste. Hennes mobiltelefon er avslått, så det går ikke an å ringe til henne, sier faren.

På torsdag meldte familien henne savnet. 

New Scotland Yard opplyser til Expressen at de ser alvorlig på saken og at den prioriteres høyt. Politiet har undersøkt Jansson mobiltelefon, bank- og kollektivtransportskort - uten å finne noen verdifulle spor etter henne.

– Vi kan bare håpe. Dette er tungt, og det preger alle rundt oss. Det går opp og ned, sier hennes mor, Sabina Bengtsson Jansson til avisen.