CHAMPIONS HOCKEYLEAGUE: Nick Schaus jubler sammen med lagkameratene i Stavanger Oilers etter seieren mot Vålerenga. Nå kan det bli Champions Hokcey League på laget fra oljebyen.  Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
CHAMPIONS HOCKEYLEAGUE: Nick Schaus jubler sammen med lagkameratene i Stavanger Oilers etter seieren mot Vålerenga. Nå kan det bli Champions Hokcey League på laget fra oljebyen.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Oilers får mer å juble for

Stavanger Oilers slo Vålerenga i sluttspillet i ishockey og ble norsk mester. Det har gitt klubben en invitasjon til Champions Hockey League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zürich (NTB):
Oilers er den første klubben som er blitt invitert til en friplass blant de beste lagene i Europa etter NM-tittel nummer tre på like mange år.

– Vi er veldig glade for at vi kan gi denne invitasjonen til Stavanger, for et av hovedmålene våre er å utvikle hockeysporten over hele Europa. Det er også viktig for oss å få med lag fra andre ligaer enn de seks som var med på å etablere denne serien, sier Martin Baumann. Han er styreleder i Champions Hockey League.

– Det er klart vi er stolte etter å ha fått denne invitasjonen, og vi ser virkelig fram til å spille mot de aller beste lagene i Europa. Målet vårt er også å vise at norske hockeyklubber er fullt i stand til å kjempe på dette høye nivået, sier Pål Haukali Higson i Stavanger Oilers i en kommentar.

Det er ligaene i Østerrike, Tsjekkia, Finland, Tyskland, Sveits og Sverige som etablerte Champions Hockey League, og i år starter ligaen 21. august. Det skal totalt spillet 149 kamper i denne serien i år, og det er også klart at trekningen for gruppespillet vil finne sted i forbindelse med årets ishockey-VM i Minsk 21. mai. (©NTB)