ANKLAGES: Kapteinen Lee Joon-Seok, gjemmer seg for pressen etter at etterforskningen av ferjeforliset utenfor Sør-Korea viser at han kan ha skyld i forliset. (Foto: REUTERS/Yonhap)
ANKLAGES: Kapteinen Lee Joon-Seok, gjemmer seg for pressen etter at etterforskningen av ferjeforliset utenfor Sør-Korea viser at han kan ha skyld i forliset. (Foto: REUTERS/Yonhap)

Ferjetragedien i Sør-Korea: – Vil arrestere kapteinen

Påtalemyndighetene har bedt en domstol om å utstede en arrestordre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag viste en rapport fra Kystvakten at en brå sving til venstre har forårsaket at den Sørkoreanske ferjen «Sewol» sank onsdag. Den skal ha mistet balansen og kantret i svingforsøket.

Fredag stilles det spørsmål om hvorvidt kapteinen ved ferjen, Lee Joon-seok, kunne ha forhindret forliset. Den ansvarlige kapteinen var ikke ved roret da ferjen havarerte, melder nyhetsbyrået AP.

– Personen ved roret var tredjestyrmannen, sier aktor Park-Jea-eok i etterforskningen.

Aktoratet sier de har bedt en domstol om å utstede en arrestordre for kapteinen.

Nyhetsbyrået opplyser også at kapteinen forsinket evakueringen med om lag en halvtime etter at nødsignalet gikk og redningsbåter ble bestilt fra land, samt at han kan ha beordret tredjestyrmannen til å skifte retning på ferjen. 

Det etterforskes nå om kapteinen forlot ferjen eller ikke.

28 omkomne 

Redningsmannskaper jobber på spreng med å lokalisere savnede passasjerer fra den forliste ferjen 

28 mennesker er bekreftet omkommet. Om lag 270 av de 475 passasjerene er fremdeles savnet.

Vanskelige leteforhold

Forsvaret, Kystvakten og sivile fartøyer har deltatt i den massive redningsaksjonen. Leteforholdene har vært vanskelige og blitt hemmet av sterke strømmer og mørke undervannsforhold. 

Rundt 500 dykkere deltar i søket etter savnede, og arbeider i skift for å bevege seg inn i skroget hvor de fleste av de savnede forventes å bli funnet. 

Fredag morgen meldte Kystvakten at dykkerne skal forsøke å pumpe luft inn i skroget.